Ha lehet írja le valaki a lépéseit, hogy hogyan is szokás ezt korrekten megcsinálni. Néztem hűtő tisztító anyagokat, ott azt írták, hogy rövid ideig járassuk vele az üzemmeleg motort aztán öblítsük át a rendszert.
Én anno a hűtőmet sósavas oldattal mostam ki , aképpen hogy lefektettem egy vízszintes placcra
csöcsökkel felfelé ész szépen feltöltöttem színültig.
Majd ott felejtettem 3 napig.
Gyönyörűen okádék volt a folyadék amit kiöntöttem belőle , +kicsit átmostam .
Hibátlan volt sosem eresztett és ragyogott a belsője .
Natalie Driver Gabe wrote:Én anno a hűtőmet sósavas oldattal mostam ki , aképpen hogy lefektettem egy vízszintes placcra
csöcsökkel felfelé ész szépen feltöltöttem színültig.
Majd ott felejtettem 3 napig.
Gyönyörűen okádék volt a folyadék amit kiöntöttem belőle , +kicsit átmostam .
Hibátlan volt sosem eresztett és ragyogott a belsője .
proteus wrote:A hűtőrendszert hogyan kell szakszerűen tisztítani/átmosni?
Slaggal
+trisó
Nálam bevált anno - hűtős szaki mondta :
trisót "megfőzni" pár deci vízben , hogy jól feloldódjon , majd beleönteni a hútörendszerbe , menni vele kb. 50-100 km-t és leengedni , a Zivecót jól kipucolta , csöveket nem bántotta !
Azt még elfelejtettem , hogy miután leengedted a dzsuvás/trisós anyagot , ildomos még átöblíteni alaposan a rendszert , mielőtt belenyomatod a desztvizes/fagyállós keveréket !
(s persze mindezeket működő fűtés mellett !)
TÉCSÉ wrote:Azt még elfelejtettem , hogy miután leengedted a dzsuvás/trisós anyagot , ildomos még átöblíteni alaposan a rendszert , mielőtt belenyomatod a desztvizes/fagyállós keveréket !
(s persze mindezeket működő fűtés mellett !)
Természetes! 10l vízhez meg 6-8dkg, és oda kell figyelni a koncentrációra mert az alumíniumot megtámadja.
Mivel nem megoldott a hömérséklet érzékelése a kocsimban ezért tervezek egy ilyesmi adapter beszerzését. Több kérdésem lenne , ebbe bele meg y a gyári högomba illetve hova érdemes ezt be illezteni a csörendszerbe? http://importtuning.hu/vizhomerseklet-e ... -3379.html" onclick="window.open(this.href);return false;