Nincs-e valakinek tartalékban egy használható difije, mert az enyémet hamarosan fel szeretném újítatni csak attól félek, hogy ha szétszedik azt fogják mondani javíthatatlan mert úgy szét van kopva.
Na erre az esetre kellene egy B-verzió mert a rosszat már nem szeretném visszatenni.
Esetleg kardántengely? Az enyém 80km/h felett úgy elkezd rázni, hogy félek vele közlekedni.
üdv a klubban. bontottan nem feltétlenül fogsz jobb diffit és kardánt találni
diffibe fogaskereket meg áttételt lehet e-bayen lőni. csapágy meg szimmering elvileg itthon is beszerezhető.
kardánban csapágyat, felfüggesztő gumit meg kereszteket kell cserélni és utána centírozni.
Nincs-e valakinek tartalékban egy használható difije, mert az enyémet hamarosan fel szeretném újítatni csak attól félek, hogy ha szétszedik azt fogják mondani javíthatatlan mert úgy szét van kopva.
Na erre az esetre kellene egy B-verzió mert a rosszat már nem szeretném visszatenni.
Esetleg kardántengely? Az enyém 80km/h felett úgy elkezd rázni, hogy félek vele közlekedni.
Van difi belsőm, 3,44 es áttétel pár. Csapágyak használhatók de nem újak.Kardán milyen kell?
Az egész úgy kezdődött, hogy a kuplungban elkezdődőtt morogni a kinyomócsapágy. És mivel sikerült szereznem egy 5 sebességes váltót (sierra 1.8 TD) ezért ha váltócsere lessz a kuplungot is rendbe hozatom.
De valószínű az 5-ös váltó végett a kardánt rövidíteni kell. A difi meg már régen búg és intenzivebb váltásoknál koppan egyett. Szóval never ending story....
A difi alkatrészek a B tervben szerepelnek, ha valamelyik fogaskerék esetleg menthetetlen.
A kardánnál a felfogató gumi 1 éves szerintem az jó. A másik kardánra csak azért gondoltam mert nem tudom mennyibe kerül egy centírozás. Nehogy drágább legyen a leves mint a hús.
Röviden ennyi javítást tervezek még az idénre, hogy aztán tavasszal
CapriCar wrote:Az egész úgy kezdődött, hogy a kuplungban elkezdődőtt morogni a kinyomócsapágy. És mivel sikerült szereznem egy 5 sebességes váltót (sierra 1.8 TD) ezért ha váltócsere lessz a kuplungot is rendbe hozatom.
De valószínű az 5-ös váltó végett a kardánt rövidíteni kell. A difi meg már régen búg és intenzivebb váltásoknál koppan egyett. Szóval never ending story....
A difi alkatrészek a B tervben szerepelnek, ha valamelyik fogaskerék esetleg menthetetlen.
A kardánnál a felfogató gumi 1 éves szerintem az jó. A másik kardánra csak azért gondoltam mert nem tudom mennyibe kerül egy centírozás. Nehogy drágább legyen a leves mint a hús.
Röviden ennyi javítást tervezek még az idénre, hogy aztán tavasszal
drágább lesz. bontott jó kardán szerintem nem nagyon lesz, jó az lesz amit megcsináltatsz, de az meg nem olcsó. ennek tudatában érdemes nekiállni. áttételpár:
Multkor volvo xc70 kardan, ami középen keresztes elöl hátul 6golyós csuklós a melso csuklot es a fuggesztot csereltek centiroztak 90ert. Szerintem nem sok.
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.