Tényleg, mehetnénk oda brigádostul szalonnyát meg rostoncsirkét sütni!

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
balagecapri wrote:Tegnap leszedtem Sanca váltóját :) de mivel ő nem ért rá tegnap :? ,felrakni már nem volt kedvem egyedül úgyhogy a próbával péntekig várni kell! Sanca "felújított" váltóján a következőket láttam: A kilómétermeghajtó kis fogaskerék ugyebár úgy cserélhető hgy a váltó hátulján oldalt van egy záródugó amit ki kell szedni ezután a fogaskerék kinyomható , új fogaskerék be, új dugó beüt! Nos ez a dugó hiányzott
Ez magyarázat arra miért romlott el a kilóméterórája mivel ez a dugó tartja helyén a meghajtó fogaskereket
Ha ez fellazul kijebb csúszik akkor a váltóban lévő fogaskerék elnyalja a műanyag meghajtó fogaskerék fogait! Ez még nem lett volna gáz de ugye ki is esett a helyéről amit kicsit értetlenül láttam hiszen ha egy újat (kb 200ft)beüt az ember elég nehéz kiszedni is , nemhogy magától kiessen
! Nos itt elfosta az összes olajat és szépen megégett néhány fogaskerék!!!!!!!! Kérdezem én így kell működnie egy felújított váltónak????????????????
Nem, nem, itt tényleg én voltam a hülye. A Megyeri-Váci kereszteződésben fordultam ki balra a Vácira és egy öreg 2105-ös lada jobbról, teljesen normál tempóban jött, de hogy hogy a fenébe nem vettem észre, ez rejtély... még az a szerencse, hogy nem elé fordultam ki, hanem "rá". Tulajdonképpen majdnem meg tudtam állni, valószínüleg a fékezés okozta "billegéstől" bólintott rá a Capri orra a Lada oldalára, így nem történt túl nagy baj, de ez az egész inkább morális merénylet volt a Sorstól. Pont Balage gépe...gizmo wrote:ehhh... Murphy bácsi ismét alkotott...
Figyu, jó izlésem van, de nekem isten bizony nem tetszik...balagecapri wrote:
Nem kell azt elkapkodni elöbb megnézem holnap aztán majd csak kitalálok v.mit :) Lehet hogy még tetszeni is fogde ha nem akkor is lehet hogy könnyen orvosolható!
Én - mint írtam - nem a felújítás miatt hőbörgök, egyszerűen szarul raktak össze valamit, ami miatt gallyra ment a váltóm. A felújítás egy másik dolog, azzal teljesen elégedett voltam. Sztem nem ragasztották be a dugót, kiesett, elfolyt az olaj, és az én stílusommal semmi prec alatt tönkrement a váltó. Ennyi. ENNEK nem lett volna szabad előfordulnia, mert EZ a dolog tette értéktelenné a felújítást.CAPRI-3 wrote:az aktuális dologhoz személyes dolgok miatt nem szólnék hozzá, de ezt hangoztatom évek óta, hogy soxor a csere sokkal sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldás mint a javítás.
amikor 10-20.000-ért hevernek a váltók itt ott, akkor 30+-ért belenyúlni???
minek?
de a mai világban, amikor csak a motorkód számít még a motort is inkább kicserélem mint megcsapágyazom vagy pláne felújíttatom... minek?
kb ennyi
Szerintem azért, mert legtöbbször a földön 10-20-ért heverő váltók kb ugyanolyanok mint amiket leszedel. Én is inkább egy 20-asért felujitottam a váltót, mert abban uj a csapágy, át van nézve, uj olaj, uj szimering stb. mig a földröl felvett olcso váltó lehet hogy 2 hét mulva halja be magát.CAPRI-3 wrote:az aktuális dologhoz személyes dolgok miatt nem szólnék hozzá, de ezt hangoztatom évek óta, hogy soxor a csere sokkal sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldás mint a javítás.
amikor 10-20.000-ért hevernek a váltók itt ott, akkor 30+-ért belenyúlni???
minek?
de a mai világban, amikor csak a motorkód számít még a motort is inkább kicserélem mint megcsapágyazom vagy pláne felújíttatom... minek?
kb ennyi