levelboss wrote:Arra gondoltam, hogy a mostani EFI kombót rárakni a 2.3-ra úgy, hogy 2.4 EFI-ről kapna ECU-t, injektorokat, meg talán pillangószelepet is. Ha eddig működött, akkor így is működnie kell, nem?!
Egyébként persze, szeretem én az erőt, nehezen is adok alább, mert még ez a kehes 140le/200Nm is nagyon jó.
De egyenlőre nem akarok 3 kilót rákölteni a mocira. Inkább most olcsóbban megúszom, lesz egy jó mocim, ami jó esetben tudja azt, amit a végén a 2.8 tudott a K-Jettel! Nézzétek meg a mérési eredményeket a 2-vel ezelőtti oldalon. 117 PS/165 Nm. Ez leírva nem sok, de még ezzel is igen jó volt.
Maximum meg lehet pöckölni ezt is, habár tudom, hogy nem támogatja a közönség.
Aztán majd ha begőzölök, akkor meg később is bele lehet rakni bármit, ami nem gyári, akkor már úgyis mindegy, hogy mi az.
De én szeretném ezt az EFI-t is hivatalosíttatni, mert hogy elméletileg átalakítási engedély köteles.
a 2.4 és 2.9 ecu ugyanaz, azt felesleges cserélni. pillangót szintén, meg nem is jó a 2.8 szívosorra, máshol vannak a csavarok. injector cseréje az egyetlen értelmes és szükséges dolog. működhet, a mostani szar mocinál jobb lesz, mert nem fog füstölni, lesz benne kompresszió, de a tökéletestől messze lesz. ha csak annyit akarsz amit egy szar motor tudott, azt nem nehéz elérni

összegségében ez sem lesz kevesebbe mintha egy működő komplett mocit belelógatnál. a másik aranyszabály, amivel persze együtt lehet élni, hogy ha nem költöd bele a 300k-t, akkor nem lesz jó motorod. bármi ami nem teljesen felújított, az lehet jobb a mostaninál, lehet nagyon közel a jóhoz, de nem lesz jó (jó alatt nem azt kell érteni most, hogy el lehet vele karistolni, hanem hogy hibátlan, minden makulátlan benne stb stb). ha így el tudod fogadni a dolgokat, akkor nincs is belőle probléma. a gond akkor van, ha azt várod hogy egy 300k+ projectet meg akarsz csinálni 80k-ból, és ugyanazt az eredményt várod, akkor csalódás lesz a vége.