Kipuffogógáz az utastérben
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- levelboss
- nagyonsokatirogat
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: Kipuffogógáz az utastérben
Ejha... mostmár kezdem én is látni, h nem néztem utána kellőképpen. hmm...
Akkor, ha nem akarom a motorral újra megetetni, akkor vezessem bele tényleg a kipuffba? Végülis annyira nem para...
Akkor, ha nem akarom a motorral újra megetetni, akkor vezessem bele tényleg a kipuffba? Végülis annyira nem para...
Ford Capri 1978 2600 GT :D
- Peti
- egyedülisszerelhet
Vagy iktass be egy lecsapató tartályt.
'81 Capri 3.0 SHO X-Pack project
'83 Granada 2.8i Ghia X project
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Ja, néztem azt is most. Nem valami olcsó, és nem vagyok meggyőződve arról, h attól sokkal jobb lenne. Ahogy néztem abból ugyanúgy jön ki egy kimenő ág is, amit ugyanúgy be kéne dugni valahova... az olaj egy részét lehet, h lecsapatja, de a mérgező és büdős kipuffgáz benne marad.Peti wrote:Vagy iktass be egy lecsapató tartályt.
- Peti
- egyedülisszerelhet
Akár egy használt L-es olajosflakon is megteszi, és nem kell onnan kivezetni semmit sehová. Egy próbát megér. Persze azért ne légmentesen zárd le..
'81 Capri 3.0 SHO X-Pack project
Tranyómban is így van - működikPeti wrote:Akár egy használt L-es olajosflakon is megteszi, és nem kell onnan kivezetni semmit sehová. Egy próbát megér. Persze azért ne légmentesen zárd le..

http://www.myspace.com/fordcapriclub" onclick="window.open(this.href);return false;
A démonokat dobokkal elűző bennszülötteket nem értik meg a civilizált népek, akik dudálással próbálják szétoszlatni a dugót.
A démonokat dobokkal elűző bennszülötteket nem értik meg a civilizált népek, akik dudálással próbálják szétoszlatni a dugót.
- capriv6
- egyedülisszerelhet
Én csak kopott motornál tapasztaltam nagy kartelgázt!
Egy kompresszió mérés szerintem érdemes lenne csinálni abbol elég sok kiderül.
A kartel gázt vissza lehetne vezetni a szívósorba is a légszürőhöz-ba után igy a motor ujra beszívja :) Viccces EGR :)
Ha ez nem megy akkor a legjobb megoldás ha a kipufogóba vezeted de szerintem a motor a bűnös....
A HF le lett szedve??
Egy kompresszió mérés szerintem érdemes lenne csinálni abbol elég sok kiderül.
A kartel gázt vissza lehetne vezetni a szívósorba is a légszürőhöz-ba után igy a motor ujra beszívja :) Viccces EGR :)
Ha ez nem megy akkor a legjobb megoldás ha a kipufogóba vezeted de szerintem a motor a bűnös....
A HF le lett szedve??
- daytona
- egyedülisszerelhet
Legutoljara egy kettes Golffal volt kartergazas elmenyem. ott eloszor a gyari blokkszellozteto megoldas adta meg magat. Akkora volt a kartergaz, hogy rengeteg olajat nyomott fel vissza a szivosorba, az olajszeparator mar nem mukodott rendesen, igy egy pillanat alatt elontotte olajjal a legszurohazat es a legszurot. Ezt megszuntetve felraktam egy CVH motor olajszeparatorjat es nem a szivocsobe, hanem egy kis Homasitas szuron keresztul a levegobe vezettem ki a kartergazt a jobb nyulvany kornyeken. Igy mar mukodott az auto, de allo helyzetben alapjaratnal pl. lampas keresztezodesnel elegge fustolgott a motorhazteto alol valami
Ha a kocsi ment, nem lehetett latni semmit. Ja, es ott is budositett.

Ford Taunus Knudsen 1975
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Érdemes volt megnyitnom ezt a témát, hasznos infók gyűltek össze. Köszi mindenkinek!
A kocsimból iszonyat kartergáz mennyiség jön kifele azért, mert kopott a motor. Kompresszióm 8,5 - 9,5 között van, megmértük. A hf nem lett leszedve. Volt róla szó, de aztán elmaradt.
Ha kevesebb lenne a kartergázam bevezetném a szívó gumicsőbe valahova, de így nem akarom. Legszívesebben a kipuffba vezetném bele vhova... de nyilván egy motorfelújítás oldaná meg leginkább a problémát, de most abba nem akarok belefogni, az autó meg kell, a büdös meg nagyon rossz.
ezen az olajosflakon dolgon még elgondolkodom...
A kocsimból iszonyat kartergáz mennyiség jön kifele azért, mert kopott a motor. Kompresszióm 8,5 - 9,5 között van, megmértük. A hf nem lett leszedve. Volt róla szó, de aztán elmaradt.
Ha kevesebb lenne a kartergázam bevezetném a szívó gumicsőbe valahova, de így nem akarom. Legszívesebben a kipuffba vezetném bele vhova... de nyilván egy motorfelújítás oldaná meg leginkább a problémát, de most abba nem akarok belefogni, az autó meg kell, a büdös meg nagyon rossz.
ezen az olajosflakon dolgon még elgondolkodom...
- Tibi
- rengetegetirogatide
Ha a meglehetősen drága problémamegoldás helyett a tünetkezelés marad, akkor ha a kipuffba vezeted a gázt csinálj egy pöttyöslambda szonda muffot és az legalább nem barbarianoktól származó megoldás, legalábbis ami a kipuffot illeti. Persze ha sok olaj megy a gázzal akkor úgy fogsz füstölni mint egy trabi
Az olajleválasztó + szűrő kombó ilyen szempontból jobbnak tűnik.

1980 Capri MK3
- Tibi
- rengetegetirogatide
bár mi van ha nem ég el az olaj és lerakódik a dobban...??...Tibi wrote:Ha a meglehetősen drága problémamegoldás helyett a tünetkezelés marad, akkor ha a kipuffba vezeted a gázt csinálj egy pöttyöslambda szonda muffot és az legalább nem barbarianoktól származó megoldás, legalábbis ami a kipuffot illeti. Persze ha sok olaj megy a gázzal akkor úgy fogsz füstölni mint egy trabiAz olajleválasztó + szűrő kombó ilyen szempontból jobbnak tűnik.

1980 Capri MK3
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Mi ez a pöttyöslambda muff???Tibi wrote:bár mi van ha nem ég el az olaj és lerakódik a dobban...??...Tibi wrote:Ha a meglehetősen drága problémamegoldás helyett a tünetkezelés marad, akkor ha a kipuffba vezeted a gázt csinálj egy pöttyöslambda szonda muffot és az legalább nem barbarianoktól származó megoldás, legalábbis ami a kipuffot illeti. Persze ha sok olaj megy a gázzal akkor úgy fogsz füstölni mint egy trabiAz olajleválasztó + szűrő kombó ilyen szempontból jobbnak tűnik.

Ja... én is gondoltam arra, h az olaj az gond lehet a kipuffban. De azért trabi szintű nem lennék...

Ejj, ejj... nem jó ez a történet.

- White Shark
- nagyonsokatirogat
A kipuba vezetés ésszerűtlen ,és nem is működne . A rendszertől függően ,ha a festékszórópisztoly elvét vennéd alapul , kis fordulaton nem lenne szívóerő és ugyanúgy visszadolgozna vagy még jobban .A lecsapató tartály a legegyszerűbb , esetleg megnézni a hengerfejeket ,hátha javítana egy szimmeringezés a helyzeten ,vagy egy doboz olajadalék .
- Tibi
- rengetegetirogatide
Lambda szondának a helyelevelboss wrote: Mi ez a pöttyöslambda muff???![]()
![]()
?

1980 Capri MK3
- capriv6
- egyedülisszerelhet
Ha csak orvosoni kellene a problémát akkor a következő a tehendő.
Az olaj lecsapatása (flakon bármi...) és a kipufgázt elvezetni a kipufogóba!
Késöbb lehetne látni hogy a flakon minnyi idő alatt lessz tele.
ha nem probléma akkor időközönként leszed és visszaönt....
Az olaj lecsapatása (flakon bármi...) és a kipufgázt elvezetni a kipufogóba!
Késöbb lehetne látni hogy a flakon minnyi idő alatt lessz tele.
ha nem probléma akkor időközönként leszed és visszaönt....
- tomtom
- egyedülisszerelhet
egyetértek.White Shark wrote:A kipuba vezetés ésszerűtlen ,és nem is működne . A rendszertől függően ,ha a festékszórópisztoly elvét vennéd alapul , kis fordulaton nem lenne szívóerő és ugyanúgy visszadolgozna vagy még jobban .A lecsapató tartály a legegyszerűbb , esetleg megnézni a hengerfejeket ,hátha javítana egy szimmeringezés a helyzeten ,vagy egy doboz olajadalék .
egy 6-8 bar-os túlnyomásos rendszerbe (kipu) nem hinném, hogy belefújna a motor "elszökött" gázai. szerintem az olajbeöntőn jönne utána a füst. a szimeringezés meghozhatja a kívánt hatást.
- capri mkII '76 2.3
- tau tcII '79 1.6 GT
- tau tcII '79 1.6 GT