Kipuffogógáz az utastérben
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- levelboss
- nagyonsokatirogat
- ClassicFord klubtag?: Igen
Kipuffogógáz az utastérben
Sziasztok!
Egy ideje, miután átépítettük a befecskendezőrendszert, elég érezhetően jön be a kipuff gáz az utastérbe. 1/2 - 1 óra autózás után már tiszta büdös a ruhám tőle.
Érdekes, mert a bejutó levegő útváltó kapcsoló zárt állásba tétele (a fűtésnél), valamint az ablak letekerés sem segít. Sőt, letekert ablakkal egyhelyben, alapjáraton még rosszabb, mint ugyanez feltekerten.
Az átépítéskor a kupuffogóhoz nem nyúltunk, csak a lambdát hegesztettük bele. Egyébként meg baromi sok a kartergázom. Sajnos már nem emlékszem, h hogyan volt megoldva a k-jetemnél, de most a szelepdekni kartergáz-nyílásba beledugtam egy csövet és levezetem teljesen a bölcsőig.
Lehet bármilyen különleges hely, ahol kijöhet a kipuffgáz?
Egy ideje, miután átépítettük a befecskendezőrendszert, elég érezhetően jön be a kipuff gáz az utastérbe. 1/2 - 1 óra autózás után már tiszta büdös a ruhám tőle.
Érdekes, mert a bejutó levegő útváltó kapcsoló zárt állásba tétele (a fűtésnél), valamint az ablak letekerés sem segít. Sőt, letekert ablakkal egyhelyben, alapjáraton még rosszabb, mint ugyanez feltekerten.
Az átépítéskor a kupuffogóhoz nem nyúltunk, csak a lambdát hegesztettük bele. Egyébként meg baromi sok a kartergázom. Sajnos már nem emlékszem, h hogyan volt megoldva a k-jetemnél, de most a szelepdekni kartergáz-nyílásba beledugtam egy csövet és levezetem teljesen a bölcsőig.
Ford Capri 1978 2600 GT :D
- Bogyo28
- Überführer
Re: Kipuffogógáz az utastérben
kipufogó?levelboss wrote:Sziasztok!
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Szerintem a kartergáz jön az utastérbe.levelboss wrote:Sziasztok!
Egy ideje, miután átépítettük a befecskendezőrendszert, elég érezhetően jön be a kipuff gáz az utastérbe. ....
....szelepdekni kartergáz-nyílásba beledugtam egy csövet és levezetem teljesen a bölcsőig.
- tomtom
- egyedülisszerelhet
nekem egyszer, amikor a kipu volt szar, a váltókarnál jött be cucc. ha nincs benne a tömítés, akkor előfordulhat ez is. (a tömítő szivacs egyébként igen kitűnően csillapítja a menetzajt is.)
- capri mkII '76 2.3
- tau tcII '79 1.6 GT
- tau tcII '79 1.6 GT
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Ha a csomagtér gumid szar ,és nem zár rendesen akkor is ez szokott történni .A kartergáz ugyan elmegy a doboz alatt (ami nem nagy durranás ,minden motoron van minimális ) de miután kiér alóla visszatekeri és a rossz csomagtér tömítés alatt visszajut a kaszniba .
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Ez lett volna a másik ötletem.White Shark wrote:Ha a csomagtér gumid szar ,és nem zár rendesen akkor is ez szokott történni .A kartergáz ugyan elmegy a doboz alatt (ami nem nagy durranás ,minden motoron van minimális ) de miután kiér alóla visszatekeri és a rossz csomagtér tömítés alatt visszajut a kaszniba .
- Blant
- nagyonsokatirogat
Én csinálnék egy herczig kis kéményt a kartergáznak :) Akkor tuti nem jönne be és az nagyon bejönne :) 

A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
- White Shark
- nagyonsokatirogat
Ha meguntad a motoron ,és a csomagtérgumin is szívesen segítek .levelboss wrote:Sziasztok!
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Köszi srácok a tippeket!
Ugye az egyik lényege és érdekes eleme az egész történetnek az, h a K-jettel nem volt ilyen gond egyáltalán, csak az átépítés után jött elő.
Én a hátsó ajtó gumi problémát kizárnám, szerintem az jó állapotban van. Valahol a motorból jön a dzsuva... multkor este sötétben megálltam az utcában, kiszálltam úgy, h járt minden és lehetett látni a fényszórónál, h ömlik ki a füst a motortérből. Az tutira nem a kartergáz elvezetőmből jött vissza fölfele...
Ugye az egyik lényege és érdekes eleme az egész történetnek az, h a K-jettel nem volt ilyen gond egyáltalán, csak az átépítés után jött elő.
Én a hátsó ajtó gumi problémát kizárnám, szerintem az jó állapotban van. Valahol a motorból jön a dzsuva... multkor este sötétben megálltam az utcában, kiszálltam úgy, h járt minden és lehetett látni a fényszórónál, h ömlik ki a füst a motortérből. Az tutira nem a kartergáz elvezetőmből jött vissza fölfele...

- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Miért is nem?levelboss wrote: Az tutira nem a kartergáz elvezetőmből jött vissza fölfele...
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Csak azért gondolom, mert azt teljesen levezettem egy csővel a padlólemez szintjéig, és azt gondolom, h ha a hűtőventillátor folyamatosan fújja a levegőt a motor irányába, akkor az leginkább csak lefele tud eltávozni a motortérből, és ezzel magával szívná a csőből a gázt is, ahelyett, h fölfelé tolná.Süni wrote:Miért is nem?levelboss wrote: Az tutira nem a kartergáz elvezetőmből jött vissza fölfele...
- proteus
- rengetegetirogatide
Ladások gyakran alkalmazták ezt a trükköt, hogy egy csőben elvezetik a padló alá a kartergázt, de mindig az lett a vége, hogy meg akartak fulladni az utastérben. Láttam olyan megoldást, hogy egy külön szűrőt szerkesztettek rá, ez nem tudom mennyire lehet hatásos, vagy kössed be valahogy a kipufogóba.
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - 1995
MZ ES 125/1 - 1970
MZ ES 125/1 - 1970
- levelboss
- nagyonsokatirogat
proteus wrote:Ladások gyakran alkalmazták ezt a trükköt, hogy egy csőben elvezetik a padló alá a kartergázt, de mindig az lett a vége, hogy meg akartak fulladni az utastérben. Láttam olyan megoldást, hogy egy külön szűrőt szerkesztettek rá, ez nem tudom mennyire lehet hatásos, vagy kössed be valahogy a kipufogóba.

a külön szűrő az semmire se jó. volt rajta, igen hamar fekete lett az eredetileg pirs szűrő.
ajjaj...
- Tibi
- rengetegetirogatide
gondolom rosszabb állapotú a mocid mint kéne, hogy legyen. Nekem még piros bár túl sok km nincs benne. Kb1200.levelboss wrote:proteus wrote:Ladások gyakran alkalmazták ezt a trükköt, hogy egy csőben elvezetik a padló alá a kartergázt, de mindig az lett a vége, hogy meg akartak fulladni az utastérben. Láttam olyan megoldást, hogy egy külön szűrőt szerkesztettek rá, ez nem tudom mennyire lehet hatásos, vagy kössed be valahogy a kipufogóba.ez komoly??
a külön szűrő az semmire se jó. volt rajta, igen hamar fekete lett az eredetileg pirs szűrő.
ajjaj...
1980 Capri MK3
- Süni
- OfficialGréTCSiTanárúr
Pont nem számít semmit, mint ahogyan proti is írja. Amíg a szabadban van a vége, addig ez lesz.levelboss wrote:Csak azért gondolom, mert azt teljesen levezettem egy csővel a padlólemez szintjéig, és azt gondolom, h ha a hűtőventillátor folyamatosan fújja a levegőt a motor irányába, akkor az leginkább csak lefele tud eltávozni a motortérből, és ezzel magával szívná a csőből a gázt is, ahelyett, h fölfelé tolná.Süni wrote:Miért is nem?levelboss wrote: Az tutira nem a kartergáz elvezetőmből jött vissza fölfele...