Hova milyen olajat?
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Blant
- nagyonsokatirogat
- ClassicFord klubtag?: Igen
kicsit kevesebb mint 2 kiter
Jót tegyél bele, ha jó a difid
Addig locsold bele, míg magától ki nem folyik a betöltő nyíláson. Utána járasd meg, utána ellenőrizd a szintet
Jót tegyél bele, ha jó a difid
Addig locsold bele, míg magától ki nem folyik a betöltő nyíláson. Utána járasd meg, utána ellenőrizd a szintet
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Re: Hova milyen olajat?
Milyen olaj kell a V6 motoromba? Sajnos csöpög az olaj az olajteknőnél. A nívón már csak kb 3mm-rel van magasabban a min szintnél. Vajon mennyi kellhet bele? A szerelő haverom szerint egy lityi kéne bele... én sokallanám.
Köszi!
Köszi!
Ford Capri 1978 2600 GT :D
- szszaby
- rengetegetirogatide
Kb 1 liter kell bele ha alsó nívón van, de ha nem tudod milyen van benne érdemes lecserélni és azt a csöpögést is megszüntettni.levelboss wrote:Milyen olaj kell a V6 motoromba? Sajnos csöpög az olaj az olajteknőnél. A nívón már csak kb 3mm-rel van magasabban a min szintnél. Vajon mennyi kellhet bele? A szerelő haverom szerint egy lityi kéne bele... én sokallanám.
Köszi!
Olaj meg 15w40 és max félszintetikus legyen.
Ford Capri MkI Essex
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Köszi! Nagyon jó lenne megszüntetni a csöpögést, csak ahoz le kell bontani az alját kicsit, az meg macera. Még egy darabig húzza így, aztán ha minden jól megy úgyis szétszedjük az egészet. 8)szszaby wrote:Kb 1 liter kell bele ha alsó nívón van, de ha nem tudod milyen van benne érdemes lecserélni és azt a csöpögést is megszüntettni.levelboss wrote:Milyen olaj kell a V6 motoromba? Sajnos csöpög az olaj az olajteknőnél. A nívón már csak kb 3mm-rel van magasabban a min szintnél. Vajon mennyi kellhet bele? A szerelő haverom szerint egy lityi kéne bele... én sokallanám.
Köszi!

- Hattyu
- rengetegetirogatide
Csak az olajteknőt kell leszedni és még a váltó is maradhat fentlevelboss wrote:Köszi! Nagyon jó lenne megszüntetni a csöpögést, csak ahoz le kell bontani az alját kicsit, az meg macera. Még egy darabig húzza így, aztán ha minden jól megy úgyis szétszedjük az egészet. 8)szszaby wrote:Kb 1 liter kell bele ha alsó nívón van, de ha nem tudod milyen van benne érdemes lecserélni és azt a csöpögést is megszüntettni.levelboss wrote:Milyen olaj kell a V6 motoromba? Sajnos csöpög az olaj az olajteknőnél. A nívón már csak kb 3mm-rel van magasabban a min szintnél. Vajon mennyi kellhet bele? A szerelő haverom szerint egy lityi kéne bele... én sokallanám.
Köszi!
Egy tömítés meg egy kis kencefice és akkor már nem is fog csöpögni az olaj elvileg

71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
Trust no one!!
- Mad Max
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
Ha már karter tömítés
Hogy veszed le a váltó levétele nélkül, hogy utánna tisztességessen vissza is tud tenni:?: Nekem is cserélni kell.
Természetessen Capriról van szó és nem Taunusról vagy Sierráról.

Az autó egy kifejezési eszköz.
Kifejezi az egyéniséged.
A Capri egy különleges autó!!!!!
Kifejezi az egyéniséged.
- Hattyu
- rengetegetirogatide
Caprihoz nem tudom hogy lehet odaférni,taunusnál oda lehet férni,meg sierránál is, én csak azt néztem meg hogy elméletileg le kell jönnie a teknőnek,mivel nincsen a teknő a váltóhoz rögzítve,nem tudom hogy vissza is megy e úgy ahogy lejön,én csak tippelek,de aki már csinált ilyet Caprin az majd megmondja,elnézést kérek a felesleges szóért ha rosszat mondtam :(Mad Max wrote:Ha már karter tömítésHogy veszed le a váltó levétele nélkül, hogy utánna tisztességessen vissza is tud tenni:?: Nekem is cserélni kell.
Trust no one!!
Trust no one!!
- Blant
- nagyonsokatirogat
Nem jön le a teknő a bölcsőtől, csak kicsit, de ki lehet cserélni, ha nagyon muszály, én már csináltam. Mellesleg a hátsó főtengely szimering is folyhat ám.
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
- Mad Max
Tudom, azt már kicsréltem. Ha nincs leszedve a váltó nagyon bizonytalannak érzem a tömítések felrakását.
Kifejezi az egyéniséged.
Kifejezi az egyéniséged.
- levelboss
- nagyonsokatirogat
Havernál a szervizben felemeltük az autót és lemostuk féktisztítóval az egész teknőt, azt láttuk h onnan csurog az oil.Blant wrote:Nem jön le a teknő a bölcsőtől, csak kicsit, de ki lehet cserélni, ha nagyon muszály, én már csináltam. Mellesleg a hátsó főtengely szimering is folyhat ám.
- capriv6
- egyedülisszerelhet
Szia!Hattyu wrote:Caprihoz nem tudom hogy lehet odaférni,taunusnál oda lehet férni,meg sierránál is, én csak azt néztem meg hogy elméletileg le kell jönnie a teknőnek,mivel nincsen a teknő a váltóhoz rögzítve,nem tudom hogy vissza is megy e úgy ahogy lejön,én csak tippelek,de aki már csinált ilyet Caprin az majd megmondja,elnézést kérek a felesleges szóért ha rosszat mondtam :(Mad Max wrote:Ha már karter tömítésHogy veszed le a váltó levétele nélkül, hogy utánna tisztességessen vissza is tud tenni:?: Nekem is cserélni kell.
Nekem még caprinál sosem jött le csak ugy!
Mindig a bölcsöt is le kell engedni hozzá!!!
- Hattyu
- rengetegetirogatide
Mondtam hogy nem tudom hogy a caprinál hogy működik vagyis csak tippeltem,elnézést kérek a kontárkodásértcapriv6 wrote:Szia!Hattyu wrote:Caprihoz nem tudom hogy lehet odaférni,taunusnál oda lehet férni,meg sierránál is, én csak azt néztem meg hogy elméletileg le kell jönnie a teknőnek,mivel nincsen a teknő a váltóhoz rögzítve,nem tudom hogy vissza is megy e úgy ahogy lejön,én csak tippelek,de aki már csinált ilyet Caprin az majd megmondja,elnézést kérek a felesleges szóért ha rosszat mondtam :(Mad Max wrote:Ha már karter tömítésHogy veszed le a váltó levétele nélkül, hogy utánna tisztességessen vissza is tud tenni:?: Nekem is cserélni kell.
Mindig a bölcsöt is le kell engedni hozzá!!!

Trust no one!!
Trust no one!!
- Mad Max
Szia!
Mindig a bölcsöt is le kell engedni hozzá!!![/quote]
A híd meglazítási trükköt megpróbálom én is.
Mindig a bölcsöt is le kell engedni hozzá!!![/quote]
A híd meglazítási trükköt megpróbálom én is.
Kifejezi az egyéniséged.
Kifejezi az egyéniséged.