Blant wrote:Bocs az új témáért. igyekeztem olyanra csinálni, hogy minnél több dolog féjen bele
Difibe ki milyen olajat szokott tenni, hol veszi és mennyiért?
hykomol 85 140w Mol kúton lehet kapni, vagy a shellnél van a spirax. Ezek jók a gátlóba is Legalábbis zsiguliba jó volt :D
szerintem az ujíitsuk föl a gátlót sűrűbb olajjal vagy fürészporral azt hadjuk meg a ladásoknak, ha már felujításról van szó csak rendes helyen normális alkatrészekből. Én Katonánál csináltattam, aki igen elismert a szakmában, elég sok rallisnak csinál gátlókat, és nála is csak 10 pénz volt egy gátló felkeményitése. olyan az auto tőle mint a beton...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Blant wrote:Bocs az új témáért. igyekeztem olyanra csinálni, hogy minnél több dolog féjen bele
Difibe ki milyen olajat szokott tenni, hol veszi és mennyiért?
hykomol 85 140w Mol kúton lehet kapni, vagy a shellnél van a spirax. Ezek jók a gátlóba is Legalábbis zsiguliba jó volt :D
szerintem az ujíitsuk föl a gátlót sűrűbb olajjal vagy fürészporral azt hadjuk meg a ladásoknak, ha már felujításról van szó csak rendes helyen normális alkatrészekből. Én Katonánál csináltattam, aki igen elismert a szakmában, elég sok rallisnak csinál gátlókat, és nála is csak 10 pénz volt egy gátló felkeményitése. olyan az auto tőle mint a beton...
Mi az, hogy újítsuk fel? Vegyél újat, annál jobb nincs ( persze vannak kivételek) :D . A difivel kapcsolatban, főleg ha búg, akkor annak már oly mindegy, hogy mit raksz bele. (ilyenkor jön a már említett fűrészpor)De bármilyen gl5-ös olaj megteszi.
Tegnap raktuk össze a veled cserélt áttétellel az enyémet, egész jó lett, még egy kicsit zörög (valszeg a csapágyhézagoló lemezek nem sikerültek tökéletesre), de még mindig jobb mint volt.
Amúgy a nagykönyv szerint, 90 es olaj kell bele, én 80-90 est öntöttem.
Namárhozzámkerült. Azóta kiderült, hogy az én 2,3as hidam szar valszeg, szal hülye vagyok, hogy elcseréltem Hehe
Örülök, hogy neked jól működik és köszönöm a cserehidat!
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
Mi rossz a te 2.3-es hidadban, mivel nem a kuptányér és a kupgörgő, akkor ki lehet cserélni: csapágyak drágák, de vannak - a bolygómű biztosítószege (nem tomm mia rendes neve) ki van lazúlva, keress egy másik bolygó művet.
Nekem Type9-es váltó van fönt híg olajjal (Balázs tanácsára), de minusz fokoknál alig tudom betolni kettőbe meg háromba, de ha bemelegszik meg semmi gond vele.
Olajcsere előtt meg még rosszabb volt.
szszaby wrote:Nekem Type9-es váltó van fönt híg olajjal (Balázs tanácsára), de minusz fokoknál alig tudom betolni kettőbe meg háromba, de ha bemelegszik meg semmi gond vele.
Olajcsere előtt meg még rosszabb volt.
Hát a type9 érzékeny az olajra gyárilag is 75w 90s félszintetikus lötty kell bele. De igazán a szintetikussal fasza.
ALapvetően szar a T9 :P
Viccen kíívül. Az enyém is szarul veszi a 2-t. A vissza 2-t különös szarul az pedig gáz, mert ugye azz én kis 2,3 am bizony 4000fölött tud meglepetőset Gondolkozom a T5ön... az állítólag jobb Én most full szinti méregdrága Castrolt fogok benne kipróbálni
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
Szerintem azt a legjobb belerakni amit a gyar eloir.
Keritettem Ford szervizbol Ford spec 75W90es valtoolajat, 3000ft/volt literje, nem olcso, de igy tudom, hogy jo kerult bele.
Azt mondtak a szervizben sok kulonbseg van a legtobb helyen arult 80W90es es a 75W90es kozott, meghalalja a valto a megfelelo olajat.
Blant wrote:ALapvetően szar a T9 :P
Viccen kíívül. Az enyém is szarul veszi a 2-t. A vissza 2-t különös szarul az pedig gáz, mert ugye azz én kis 2,3 am bizony 4000fölött tud meglepetőset Gondolkozom a T5ön... az állítólag jobb Én most full szinti méregdrága Castrolt fogok benne kipróbálni
Nekem miután beveszi vagyis kapcsolgatok egy párszor kb egy km. után kattanva egy kis reccsenéssel veszi be. Viszont visszaváltásnál semmi baja beveszi mint a huzat.