2.3 v6 segitség kellene

mindenféle kapcsolódó technikai kérdés, megoldások, ötletek...

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

Post Reply
szszaby
rengetegetirogatide
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by szszaby »

Gabooca wrote:Most kezd érdekes lenni, mert ez autómata volt, azaz rükiben nem indul. Hogy tudom ezt kiiktatni?
Ahogy a rajzon is van összekötöd a gyújtáskapcsoló betét 50 pontját az önindító 50-1 pontjával vagy a relé kapcsoló szálait lehúzod és összeforrasztod.
Ford Capri MkI Essex
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

A relét kiszeded, és egy rövid drotra ráteszel két csuszosarut, azzal rövidre zárod a relé csatijában azt a két lábat, ami nem a relé behuzomágnesére megy. a képen a relé also és felsö lába...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

bogyo28 wrote:A relét kiszeded, és egy rövid drotra ráteszel két csuszosarut, azzal rövidre zárod a relé csatijában azt a két lábat, ami nem a relé behuzomágnesére megy. a képen a relé also és felsö lába...
Úgy látszik van aki jobban is tud fogalmazni mint én. :smt038 :smt038 :smt038
Ford Capri MkI Essex
Gabooca
márokosanistudnézni

Post by Gabooca »

bogyo28 wrote:A relét kiszeded, és egy rövid drotra ráteszel két csuszosarut, azzal rövidre zárod a relé csatijában azt a két lábat, ami nem a relé behuzomágnesére megy. a képen a relé also és felsö lába...
Na erre holnap rá is ugrok, köszike :wink: .
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!
Hétvégén voltam a vassal egy túraversenyen. Az egyik emelkedőben a nagyon hülye automata váltó visszaváltott úgy 90nél 1esbe... A Motor kipörgött egy pillanatig 7000ig. Azóta olyan kicsit, mint amikor nem megy az egyik henger. Olyan "kompresszoros" hangja van. A gyújtást már ellenőriztem és tegnap szelephézagot is állítottam rajta (az összes kisebb volt a kelleténél). Semmi változás. A motorból talán egy pici csörgés/vezérlés hang jelentkezik, a probléma maradt. Én idáig terjedtem. Idáig is csak többek, (főleg Balage) segítségével, amit ezúton is nagyon köszönök.
Ha valakinek bármilyen ötlete van, kérem jelezze.
Ha valaki hajlandó lenne megnézni az autót és meghallgatni! Az még nagyobb segítség lenne!

Előre is köszönöm!

Bence
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ

'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
driver
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by driver »

Mit csináltál a spéci motorom/motorod- dal??? :smt021
Gurulj át vele valamikor és meghallgatjuk.De ha szétkülted akkor :smt062
gigford
egyedülisszerelhet

Post by gigford »

Itt van egy otlet: pushrod(bocsi,nem tudom a magyar nevet :oops: a szeleptokektol megy a himbahoz ) szeret elgorbulni 6500 felett... de kivanom, hogy ne az legyen a baj
Dartonit
egyedülisszerelhet

Post by Dartonit »

gigford wrote:Itt van egy otlet: pushrod(bocsi,nem tudom a magyar nevet :oops: a szeleptokektol megy a himbahoz ) szeret elgorbulni 6500 felett... de kivanom, hogy ne az legyen a baj
Szelepemelő rúd a magyar neve, és a 2 literesemmel én is így jártam egy végsebesség mérésnél, és bár hiába állítottam utánna a hézagot, utánna úgy csörgött mint a fene, ami teljesen normális. A nyomórudasok nem szeretik a magas fordulatot, ezért csinálják a magasabb fordulatú mocikat felül fekvő vezérműtengellyel.
Kívánom, hogy ne ez legyen, de valószínű. Én is kénytelen voltam kicserélni egy 2.9-re. :twisted:
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

Szerintem nem az a baja mert ha elhajlott volna akkor nőnie kellett volna a szelephézagnak és az meg így is kissebb volt a kelleténél.
Ford Capri MkI Essex
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

Dartonit wrote:
gigford wrote:Itt van egy otlet: pushrod(bocsi,nem tudom a magyar nevet :oops: a szeleptokektol megy a himbahoz ) szeret elgorbulni 6500 felett... de kivanom, hogy ne az legyen a baj
Szelepemelő rúd a magyar neve, és a 2 literesemmel én is így jártam egy végsebesség mérésnél, és bár hiába állítottam utánna a hézagot, utánna úgy csörgött mint a fene, ami teljesen normális. A nyomórudasok nem szeretik a magas fordulatot, ezért csinálják a magasabb fordulatú mocikat felül fekvő vezérműtengellyel.
Kívánom, hogy ne ez legyen, de valószínű. Én is kénytelen voltam kicserélni egy 2.9-re. :twisted:
De ha az a baja sem nagy gond, szelepemelőt viszonylag egyszerü kicserélni. Inkább minthogy csapágyas legyen, ami szerintem nem lehet, csak mint példát hoztam fel....

...A Xikla...

Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

Nem hinném, hogy elgörbültek a rudak, (amikből amúgy van egy komplett garnitúrám, ami persze nem tudom mennyire egyenes) A görbülés szemmel látható? Mert én a hézagállításkor megnéztam (megforgattam) a terheletlen rudkat és nem láttam, hogy a rúd kóválygott volna a forgatásra. Ráadásul mindenhol egyenlően kicsi volt a hézag (ami tényleg nőtt volna a görbüléstől) Tehát valszeg alapból így volt beállítva.

Ezt a rúd görbülést hallottam többektől is már. Hogy lehet ezt ellenőrizni, hogy elgörbölt-e? meg ha elgörbül és beállítom a korrekt hézagot akkor utánna mennie kéne rendesen, bár gondolom jóval zajosabb lenne, ahogy itt írta is valaki. Nekem viszont ilyen kompresszoros hangja van továbbra is, fulladósan, nehezen pörög fel, amit szerintem vagy az okozhat, ha vmelyik szelep nem zár rendesen, vagy:

Felmerült a gyújtás probléma is. Van az egyik csattnál egy pici repedés az elosztófedélen. Mindenesetre felteszem a másik gyújtást és veszek egy új fedelet, hátha az lesz a gond. Ha rosszkor gyújt attó is csöröghet.
Ha nem tudom megoldani akkor megyek Balázshoz, hogy :smt021 :-)
Különben hidd el nekem se hiányzott ez. Asszem az autómata repül belőle... Nem szeretném, ha mégegyszer vissszaváltana 1esbe 3 ból 90nél... :h:
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ

'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
gigford
egyedülisszerelhet

Post by gigford »

Jar az osszes henger? Valamelyik kipuffbol nem hallani, hogy ki-ki hagy?

Jartam mar ugy ha nagyon kihuzattam,hogy beszart az injektor. Van amikor csak kisebb fordulaton pisil es 3500 korul beindul ugymond,de ez a jobbik eset valamikor teljesen nem hajlando porlasztani.

Nezd meg a gyertyakat nem tul fekete meg benyaszagu e vmelyik.
Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

de pont ez a lényeg:-) amikor huzatok akkor van ilyen "nem megy az egyik henger" hangja, meg néha alapjáraton is! ha csak fordulaton tartom, akkor van, hogy olyan, mintha menne mind. Én is gondoltam az injektorra. de egyik gyertya sem igazán volt taknyos. Picit mind fekete volt, de se nem kormos, se nem taknyos, csak fekkete. Mit lehet ilyenkor csináni, ha esetleg ez a gond?

Mindenesetre holnap kapok a Pádrétól kompressziómérőt, ha kompresszió is van akkor valszeg a motornak nincs baja.. Nagyon szeretném, ha ez lenne!!! Drukkoljatok! :twisted:
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ

Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

Blant wrote:de pont ez a lényeg:-) amikor huzatok akkor van ilyen "nem megy az egyik henger" hangja, meg néha alapjáraton is! ha csak fordulaton tartom, akkor van, hogy olyan, mintha menne mind. Én is gondoltam az injektorra. de egyik gyertya sem igazán volt taknyos. Picit mind fekete volt, de se nem kormos, se nem taknyos, csak fekkete. Mit lehet ilyenkor csináni, ha esetleg ez a gond?

Mindenesetre holnap kapok a Pádrétól kompressziómérőt, ha kompresszió is van akkor valszeg a motornak nincs baja.. Nagyon szeretném, ha ez lenne!!! Drukkoljatok! :twisted:
Inhektor fúvókákat lehet tisztittatni, 1000 pénz per db, be is mérik hogy jó e. Én is kipucoltattam a kozé fuvokáit összeszerelés elött.

...A Xikla...

Blant
nagyonsokatirogat

Post by Blant »

hol lehet ilyet tolni?
el tud romolni egy ilyen?
ha rossz lehet javíttatni?
ki lehet szedni a fúvókákat a koporsó leszerelése nélkül?
Bogyó szólj, hogy mikor menjek!

Köszi :-)
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ

Post Reply