...a pintó alá keresek komplett kipufogó rendszert, ki hol merre csináltatott? Ajánlotok valakit?
...valamint, az lenne a kérdésem, hogy milyen negatív hatással lenne ha 2 kipufogó lenne?
...lenne különbség ha 3dob (1középső, aztán elágazik és 2 hátsó dob) vagy 4dob( elágazás, 2középső és 2 hátsó dob) módon lenne megoldva? (költségeken kívül )
itt egy kép a második variációról:
Attachments
41efd436ae1d5.l.jpg (53.75 KiB) Viewed 9608 times
"Az arany egy halott fém, míg a szarból új élet fakad."
1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
A kipufogógázok lengéseivel komoly mérnökök foglalkoznak. Az egyik irányelv, hogy mindegyik hengertől ugyanolyan hosszúnak kell lenie a rendszernek. Mi csináltunk hasonlót offroad-os Nivára, de csak a jobb oldali lukon jött ki a gáz....
Süni wrote:A kipufogógázok lengéseivel komoly mérnökök foglalkoznak. Az egyik irányelv, hogy mindegyik hengertől ugyanolyan hosszúnak kell lenie a rendszernek. Mi csináltunk hasonlót offroad-os Nivára, de csak a jobb oldali lukon jött ki a gáz....
rizsrakétákon láttam már ilyet, a sor4-en a végén 2 kipucső, de csak az egyikből jön a gáz (télen még látványosabb a hidegben), és az egyik oldal jóval tisztább mint a másik
Nekem kb 2000 környékén a Karkus csinált egy rendszert, teljesen meg voltam vele elégedve mind árban mind minőségben. Most tavasszal is csak azért lett lecserélve mert H rendszert akartam meg egy picit halkabbat. Tavasszal a Karkus nem nagyon ért rá (ezt abból gondolom hogy nem azt mondta hogy nem csinálja meg, hanem mondott az egész rendszerre 4 kilót), ezért a Dinamit-Dob-nál csináltattam meg a H rendszert. Eddig ezzel is teljesen ki vagyok békülve, itt készült Sunya és Krisz kipufogója is...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Süni wrote:A kipufogógázok lengéseivel komoly mérnökök foglalkoznak. Az egyik irányelv, hogy mindegyik hengertől ugyanolyan hosszúnak kell lenie a rendszernek. Mi csináltunk hasonlót offroad-os Nivára, de csak a jobb oldali lukon jött ki a gáz....
rizsrakétákon láttam már ilyet, a sor4-en a végén 2 kipucső, de csak az egyikből jön a gáz (télen még látványosabb a hidegben), és az egyik oldal jóval tisztább mint a másik
Nekem kb 2000 környékén a Karkus csinált egy rendszert, teljesen meg voltam vele elégedve mind árban mind minőségben. Most tavasszal is csak azért lett lecserélve mert H rendszert akartam meg egy picit halkabbat. Tavasszal a Karkus nem nagyon ért rá (ezt abból gondolom hogy nem azt mondta hogy nem csinálja meg, hanem mondott az egész rendszerre 4 kilót), ezért a Dinamit-Dob-nál csináltattam meg a H rendszert. Eddig ezzel is teljesen ki vagyok békülve, itt készült Sunya és Krisz kipufogója is...
Meg Vaspaci rendszere is!!!
Negatív!...Az alkoholmentes sör nem szerepel az adatbázisomban!!!
Süni wrote:Nem az volt a Janó-Dob ? Mert Ford fórumos Geree kollegának sikerült elcseszniük...... (Nem lehetne ezt áttenni a technika rovatba ? )
a Janó és a Dinamit egy ideje már 2 külön cég kölün mühelyel, persze azért elég közel egymáshoz. ez persze nem azt jelenti hogy ők nem gyárthattak rossz cuccot is. A nekünk megfizethető árkategoriában pedig nincs tökéletes kipufogó, főleg egy olyan embernek aki a tervezéssel mérnöki szinten képben van....
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Azt tervezem , majd ha jó idő lesz hogy a leömlő után ahol a kocsi alá jön a kipuff ott van egy-egy csöcs oldalanként és hogy azt kivenni, mert nekem amúgyis már kilyukadt és tiszta rozsda ,csak nem tudom hogy probléma e ha kiveszem?! szerintetek?
semmi gond nincs azzal.az a lángfogó dob.nekem sincs benne.sőt...semmiylen dob nincs alatta.se katalizátor se lángfogó se tompító.csak egy átmenő dob hátul.betyár hangja lesz az bizti
Iván wrote:semmi gond nincs azzal.az a lángfogó dob.nekem sincs benne.sőt...semmiylen dob nincs alatta.se katalizátor se lángfogó se tompító.csak egy átmenő dob hátul.betyár hangja lesz az bizti
A lángfogódobnak mi a feladata amúgy? nem lesz semmi baja a mocinak ha kiveszem? gondolom ha kivetetem és nagyobb dobot rakatok fel akkor a karbit is utána kell állítani. vagy nem?
a lángfogónak az a feladata ami a neve.a motorból ugyanis néha kicsaphatnak lángok.pl ha nem jó az előgyujtás vagy ilyesmi.és ezt fogja meg.mivel ez nálam nincs ezért még 2008-ban amikor az össznépi fordos tali volt a közlekedési muzeumnál mire odaértem elolvadt/megégett a hátsó lökhárítóm.