Vagyok és élek, csak sok a meló és sokat gyönyörködök az új gépemben

Lent voltam (szinte minden nap :D ) a garázsban és lőttem pár képet a verdáról.
Szóval innen indulunk és hogy hova érkezünk az már passz...
Volt 1 kis gond: az eladó mondta, hogy szar az akksi. Hát tényleg nem indult 2 nap után...

Felcipeltem a dögöt (Ford Silver Calcium 60AH 590A EN) a lakásba és feltöltöttem másnap beraktam a varázsdobozt és kissé nehézkesen de elindult.
Akkor gyí és vegyünk bele vmi elektromos hajtányt. 18 800 huf volt bele 1 Banner Starting Bull 74AH 680A. A szaki szerint is ez volt a gond, mivel a generátort megnéztük és töltikél rendesen, meg álló helyzetben motor nélkül sem fogyaszt jobban mint 1 orosz vasaló. Azóta pöccre indul, csak pár óra hidegben állás után kicsit rángat és szarakodik az alapjárat. Majd kb 300méter után rájön h nem a főnök és menni kell és szépen pörög 900 környékén.
Most jönnek a kötelező körök: olajcsere, karbicsek-szétszed-takarít-összerak-beállít

Persze első körben olvasom a fórumot az elejétől: már látom hogy a rövidítések szótára a fejemben duplája lett 3 hónap alatt

Na amit tudok h a fő célom, hogy 1 lassan 30 éves autó legyen olyan megbízható, lehetőségekhez mérten takarékos és biztonságos verda mint Apám 9 éves mondija.
Ezért az alap szervizelésen kívül hosszú távon gondolkozom a tárcsafék lehetőségén és más apróságokon. (Rövid távon meg egy nagy berúgáson...)
Apróbb hibák:
hátsó ablaktörlő - mamám gyorsabban törli le mint az a kar a végében
jobb első refi feketén "világít" - azt hiszem ez még nekem is fog menni

nem jó a duda!!!! - gázfröccsel helyettesítem

Amit már rég tudok: hogy kéne nekem bele egyszer 1 kalaptartó
meg a hátsó ajtó belső kárpitja is átlátszó...
adam