MK3 a tanyán.
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
MK3 a tanyán.
Sziasztok!
No, én is odaértem, hogy full felújítás alá helyeztem a gépemet.
Mk3 2.3 V6. manuális 5seb. váltó. Fekete szín.84-es évj.
2003-ban került hozzám, még az index-es fórumon segítettek hozzájutni a segítőkész Caprisok.
Egész jó állapotban volt az autó, a két első sárvédő volt kicsit a szokásos helyeken bajos, meg az ajtók alja, hátsó sárvédő sarok, ilyesmi. Taposók,küszöbök okésak voltak, a jobb hátsó váznyúlványt ette még egy kicsit a fene. No meg a színe sem pompázott már a régi fényében.
Ezeket a hibákat még akkor ki is javítottam /hál istennek konyítok kicsit a kasznizáshoz/. Sajna akkor nem volt pénzem elemcserére, így amit lehetett javítottam.
Festőre sem volt pénz,így kigitteltem,majd egy haveromnál lefújtuk feketére.
Egész türhető lett sztem. A felniket felpolíroztam, többre már nem futotta a keret, pl. belső tér.
Néhány kép az ekkori állapotról: No, eltelt 7év. Közben az élet hozta a szokásos dolgokat,amit férfiembereknél szokott: új asszony /nem jobb mint a régi/, "új" ház /kisebb mint az előző/ gyerek,Gyurcsány, no meg a negyedik X.
Közben az autó is megsínylette a dolgokat /vagyonfelezés, költözés, 2 év szabad ég alatt/ de hát így van ez: "f@sz feláll, ész megáll".
Az idén nyár elején nekifogtam, mert már több sebből vérzett szegény autóm.
Szanaszét kaptam a drágát: Motor váltó, vezetékek, üvegek stb. Ahogy lehet csontig szedtem.
Kasznizás: Küszöbök, első sárvédők csere. Hátsó sv javító ív. Taposók, A oszlop, sárvédők alatt javít, lámpa dobozok újat csinál, hátfal alja csere+ ilyesmik. Amit találtunk, minden kijavítva, fényképes dokumentálással, ahogy manapság illik. Alja javítás festés.
Kasznizásról készült képeket nem találom most, csak néhány darab van, azokból teszek fel. Ha megtalálom a lemezt dobok még fel képet....
Addig ennyi: Ezek után : Gittelés,festés előkészítés. Most viszont nem saját kezű fújás lesz, hanem Szolnokon, kamrában,mester fogja fújni. És nem fekete lesz, de remélem szép lesz. Tanyáról-trailer-szolnok.
Trailer előtti percek:
Jelenleg itt tart az "épülés". Meg van szórózva, a többi a mester dolga.
Közben készül a motor: Gyári 2.3V6. Az ülések, kárpitok egy havernál vannak újrahúzatni.
No lesz dolgom a télen, mire összerakom. Még jó, hogy van egy nagy műhelyem......
Gondolkoztam több dolgon, módosításon ami a kasznit illeti, de végül úgy döntöttem, maradjon a gyári forma mindenben.
Ha lesznek további fejlemények, igény esetén jelentkezem a részeredményekkel.
Üdv mindenkinek.
No, én is odaértem, hogy full felújítás alá helyeztem a gépemet.
Mk3 2.3 V6. manuális 5seb. váltó. Fekete szín.84-es évj.
2003-ban került hozzám, még az index-es fórumon segítettek hozzájutni a segítőkész Caprisok.
Egész jó állapotban volt az autó, a két első sárvédő volt kicsit a szokásos helyeken bajos, meg az ajtók alja, hátsó sárvédő sarok, ilyesmi. Taposók,küszöbök okésak voltak, a jobb hátsó váznyúlványt ette még egy kicsit a fene. No meg a színe sem pompázott már a régi fényében.
Ezeket a hibákat még akkor ki is javítottam /hál istennek konyítok kicsit a kasznizáshoz/. Sajna akkor nem volt pénzem elemcserére, így amit lehetett javítottam.
Festőre sem volt pénz,így kigitteltem,majd egy haveromnál lefújtuk feketére.
Egész türhető lett sztem. A felniket felpolíroztam, többre már nem futotta a keret, pl. belső tér.
Néhány kép az ekkori állapotról: No, eltelt 7év. Közben az élet hozta a szokásos dolgokat,amit férfiembereknél szokott: új asszony /nem jobb mint a régi/, "új" ház /kisebb mint az előző/ gyerek,Gyurcsány, no meg a negyedik X.
Közben az autó is megsínylette a dolgokat /vagyonfelezés, költözés, 2 év szabad ég alatt/ de hát így van ez: "f@sz feláll, ész megáll".
Az idén nyár elején nekifogtam, mert már több sebből vérzett szegény autóm.
Szanaszét kaptam a drágát: Motor váltó, vezetékek, üvegek stb. Ahogy lehet csontig szedtem.
Kasznizás: Küszöbök, első sárvédők csere. Hátsó sv javító ív. Taposók, A oszlop, sárvédők alatt javít, lámpa dobozok újat csinál, hátfal alja csere+ ilyesmik. Amit találtunk, minden kijavítva, fényképes dokumentálással, ahogy manapság illik. Alja javítás festés.
Kasznizásról készült képeket nem találom most, csak néhány darab van, azokból teszek fel. Ha megtalálom a lemezt dobok még fel képet....
Addig ennyi: Ezek után : Gittelés,festés előkészítés. Most viszont nem saját kezű fújás lesz, hanem Szolnokon, kamrában,mester fogja fújni. És nem fekete lesz, de remélem szép lesz. Tanyáról-trailer-szolnok.
Trailer előtti percek:
Jelenleg itt tart az "épülés". Meg van szórózva, a többi a mester dolga.
Közben készül a motor: Gyári 2.3V6. Az ülések, kárpitok egy havernál vannak újrahúzatni.
No lesz dolgom a télen, mire összerakom. Még jó, hogy van egy nagy műhelyem......
Gondolkoztam több dolgon, módosításon ami a kasznit illeti, de végül úgy döntöttem, maradjon a gyári forma mindenben.
Ha lesznek további fejlemények, igény esetén jelentkezem a részeredményekkel.
Üdv mindenkinek.
Re: MK3 a tanyán.
Összefoglalva : 

http://www.myspace.com/fordcapriclub" onclick="window.open(this.href);return false;
A démonokat dobokkal elűző bennszülötteket nem értik meg a civilizált népek, akik dudálással próbálják szétoszlatni a dugót.
A démonokat dobokkal elűző bennszülötteket nem értik meg a civilizált népek, akik dudálással próbálják szétoszlatni a dugót.
- nyujoe
- egyedülisszerelhet
- ClassicFord klubtag?: Nem
Remek!
...nagyon tetszik amilyen volt

...nagyon tetszik amilyen volt

"Az arany egy halott fém, míg a szarból új élet fakad."
1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
1972 Ford Capri MKI 2.0 V6
1982 Ford Capri MKIII 2.0 R4
- Hattyu
- rengetegetirogatide
- ClassicFord klubtag?: Igen
Szépséges, csak így tovább, kitartást hozzá

71' Taunus 2a 1.3 s4 to ??? :)(a feltámasztásos)
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
"A Remény hal meg utoljára!"
Trust no one!!
- Töcs
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
Jol nez ki elotte es utana is. varjuk a sok kepet es a fejlemenyeket is.
Èn sosem iszom rèszegen...
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Taunus Turnier 2.0
1980 Ford Capri 2.3
1980 Ford Taunus Turnier 2.0
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat mindenkinek!
Ösztönzőleg hat az ember fiára. Bár eddig is sokat segítettetek nekem így a fórumon keresztül is, tanácsok alkatrészek stb. Ritka segítőkész csapat van itt.
Na jó abbahagyom az ánusznyalást, de akkor is ez az igazság.
Ami a régi színt /fekete/ illeti, nekem is nagyon tetszik. Ami miatt mégis más színre döntöttem az az, hogy melegben "kibírhatatlan", én pedig napi szinten használom /mert imádom/, kivéve télen, és nagyon gány időben. Olyankor a jó öreg VAZ 2101 ............
Szóval szívem szerint hagynám szép lakk-feketének, de az asszony, meg a csepp lányom sem bírja a hőséget fekete autóban, viszont ha megyünk valahová, akkor ragaszkodnak a Capri-hoz. Mondjuk ez érthető, sztem. A nejem egyenesen imádja, alig várja, hogy kész legyen.
/mondjuk a volt nejem is imádta, annyira, hogy váláskor el is akarta vinni.../
A hétvégén nekiugrok megkeresni a lemezt a felújításról, és dobok még fel képeket.
Üdv mindenkinek, és még egyszer köszi a biztatást!!
Nagyon szépen köszönöm a biztató szavakat mindenkinek!
Ösztönzőleg hat az ember fiára. Bár eddig is sokat segítettetek nekem így a fórumon keresztül is, tanácsok alkatrészek stb. Ritka segítőkész csapat van itt.
Na jó abbahagyom az ánusznyalást, de akkor is ez az igazság.
Ami a régi színt /fekete/ illeti, nekem is nagyon tetszik. Ami miatt mégis más színre döntöttem az az, hogy melegben "kibírhatatlan", én pedig napi szinten használom /mert imádom/, kivéve télen, és nagyon gány időben. Olyankor a jó öreg VAZ 2101 ............
Szóval szívem szerint hagynám szép lakk-feketének, de az asszony, meg a csepp lányom sem bírja a hőséget fekete autóban, viszont ha megyünk valahová, akkor ragaszkodnak a Capri-hoz. Mondjuk ez érthető, sztem. A nejem egyenesen imádja, alig várja, hogy kész legyen.
/mondjuk a volt nejem is imádta, annyira, hogy váláskor el is akarta vinni.../
A hétvégén nekiugrok megkeresni a lemezt a felújításról, és dobok még fel képeket.
Üdv mindenkinek, és még egyszer köszi a biztatást!!

- Bogyo28
- Überführer
mond azt hogy csak félreírtad és nem tényleg kétszer is belevágtál amibe egyszer se muszájLacóka wrote: A nejem egyenesen imádja...a volt nejem is imádta

"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
- daytona
- egyedülisszerelhet
Bogyo28 wrote:mond azt hogy csak félreírtad és nem tényleg kétszer is belevágtál amibe egyszer se muszájLacóka wrote: A nejem egyenesen imádja...a volt nejem is imádta![]()
![]()

Ford Taunus Knudsen 1975
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
- daytona
- egyedülisszerelhet
Milyen szinu lesz?
Ford Taunus Knudsen 1975
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
Ford Sierra XR4i 1983
Fiat 125P 1977
Volvo V70 1998
Renault Clio 1.2 8v 2004
Honda CB500T 1976
Bogyo28 wrote:mond azt hogy csak félreírtad és nem tényleg kétszer is belevágtál amibe egyszer se muszájLacóka wrote: A nejem egyenesen imádja...a volt nejem is imádta![]()
![]()
Háát,most nyomhatnék valami nagy macsó dumát, de az igazság az, hogy "nagy az isten állatkertje, és alacsony a kerítés".
No, csak "macsóskodok" egy kicsit:
Háá nem csak kétszer "vágtam én bele" hanem többször is, és mind imádta..............

Na de,hogy ne csak off-oljak:
Ami a színt illeti,/bár nemszívesen adom fel a feketét/ egy szolíd, finoman gyöngyházas narancs színt néztem ki, egy kis fekete "betéttel".
Remélem nem bánom meg.............
- aticapri
- márokosanistudnézni