kardán
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Bogyo28
- Überführer
- ClassicFord klubtag?: Igen
Ha a kereszt tört el, azt ki lehet cseréltetni, nem egy nagy durranás. Maga a kardán nekem elég hihtetlen hogy eltörne, inkább a kereszt, de ha mégis, akkor kell egy bontott kartdánrészt szerezni, mert ha meghegeszted, akkor nem lesz kiegyensulyozva, és csúnyán rázni fogja a körülötte lévő dolgokat, lehet hogy a kasznit is. Tehát vagy kardán-kereszt csere, vagy a kardán egyik felének cseréje. De ha már szétszeded, érdemes megnézni a közepénél, ahol a kasznihoz van fogatva a gumi tartóbak és a csapágy állapotát, és ha szar azt is cserélni, nehogy utánna azért kelljen megint leszedni. Egyébként hogy sikerült eltörni?
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Jó ha van egy másik kardánvég,akár sierra is hogy bedugd az eredeti helyére amíg felújítjátok a régit,mert folyik a váltóolaj a kardán helyénTibi wrote:hello
ha jol értelmeztem a könyvet akkor nem kell semmi speckó szerszám/trükk,h a váltóból kihúzzam a tengelyt igaz? Vagy ha mégis osszátok meg velem !
köszi
- Tibi
- rengetegetirogatide
Hello
pont vmi ilyesmi lett volna a köv kérdésem. 5 seb elvileg Sierra váltóm van, Hátramenet úgy van, h lenyomom és balra előre. Ebből kiderül, h pontosan milyen? Vagy ha nem akkor hol tudom +nézni? Vaaagy ne is nagyon foglalkozzak vele mert a Sierra kardánvég ugyis jó bele, mert valszeg csere lesz.
Köszi
pont vmi ilyesmi lett volna a köv kérdésem. 5 seb elvileg Sierra váltóm van, Hátramenet úgy van, h lenyomom és balra előre. Ebből kiderül, h pontosan milyen? Vagy ha nem akkor hol tudom +nézni? Vaaagy ne is nagyon foglalkozzak vele mert a Sierra kardánvég ugyis jó bele, mert valszeg csere lesz.
Köszi
Sierra kardánvég jó bele de csak hogy az olajat fogja.Használatra nem jó mert hardytárcsás,a capriba pedig kardánkeresztes kellTibi wrote:Hello
Köszi
- Blant
- nagyonsokatirogat
Te nekem lehet, hogy van ilyen! Köll?
Nem bizti, de lehet!
Holnap megnézem!

Nem bizti, de lehet!
Holnap megnézem!
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.