Remélem tud valaki segíteni nekem még "épp időben"

Az a helyzet van, hogy meglátogattam itt Budapesten nővéremet és nem tudtam beindítani az autót mikor jöttünk el a munkahelyétől. Holnap (azaz ma, vasárnap) estére haza kellene érnem mindenféleképp, és szeretnék a Caprimmal menni
A következő történt: idefelé jövet eléggé sietnünk kellett, így odaléptem neki egy kicsit (ez kb annyit jelent hogy olyan 3-4000 környékén volt a fordulat 130 km-en végig - utóbbi időben csak városban használtam az autót eléggé kímélő üzemmódban). Mikor megérkeztünk, nem nagyon volt alapjárat, nem állt le de elég alacsony volt és hullámzó, továbbá ilyen fémes csörgés szerű hangja volt a kipuffogó környékéről. Aztán nem sokkal utána mikor még nem hült le teljesen a motor de már állt egy kicsit, simán beindult de alapjárat nem volt.
Aztán éjjel mikor indutunk volna haza tesómhoz, már csak annyit tudott produkálni indításkor, hogy hö-rö-rö aztán semmi, csak az indítózás. Kicsit pihentetve megint hörörö mintha elkapna 1-2 ütemet de semmi egyéb, így 15-20 percnyi próbálkozás után ott hagytam a cégük parkolójában és tesóm autójával mentünk el.
Nekem a következő dolgok jutottak eszembe, hogy mi lehet a rossz:
- a karbival van gond
- a gyújtással (elosztóval) van gond
- a szelepek állítódtak el
- ezek akármilyen kombinációja
- egyéb.
Szerintetek mi lehet a probléma? Tudtok valami tippet adni, hogy mit, hogyan csináljak az autón, hogy be tudjam indítani és haza tudjak vele menni?
Esetleg vasárnap délután ráérne valaki segíteni megpróbálni életet lehelni belé (a Róna utcában a filmgyár parkolójában áll a gép)? Valahogy biztosan meghálálom, ígérem