Van egy komplett 2.9es motor (generátor, szerv. sziv., kábelköteg, computer, váltóval), 280 fokos tengely, a hengerfejből 1,5 mm van levéve,
14-15-ös kompressziójú, a fej és a szívósor polírozott. Szerintetek mennyit érne egy ilyen?
Előnye lenne ugye a 3as leömlő, megy 95össel, nyomték/Le nem rossz... győzzetek meg hogy jó ötlet, vagy hogy miért nem!
Szerintem mindenképpen jo ötlet mert ez egy nagyonjo motor megbizható,és már javarészt tuningolt.Nem irtad hogy a papirjai rendben vannak e de ha igen akkor megér ugy 100 körül . Ha nemvolna a cossi most biztos rámozdulnék.
driver wrote:Szerintem mindenképpen jo ötlet mert ez egy nagyonjo motor megbizható,és már javarészt tuningolt.Nem irtad hogy a papirjai rendben vannak e de ha igen akkor megér ugy 100 körül . Ha nemvolna a cossi most biztos rámozdulnék.
Szia!
Nekem is mozgatja a fantáziám
150ért adná az ember, váltóval, kuplunngal együtt... papirokról nem volt szó, de az engem annyira nem izgat. 8) főtengely-szimmeringnél engedi az olajat, ezek szerint ez Ford betegség?
Itt van Bp-en a motor, valaki hozzáértőbb ember esetleg eljönne velem megnézni hétfő-kedd magasságában? 18:00-ig vannak nyitva (Ford bontó)
- a fotón egy mt75-ös váltó van a motor mögött, ennek értéke kábé 0 forint, bár jó váltó. Váltási kultúrája szerintem rosszabb a T9-nél. Ja két értékes része van: a váltókar (3ezer HUF) ezen le van vágva ha jól látom, és a spirálkihajtás (?? nem tom mé', sierrások mondták)
- a 95-öst tényleg elfelejtheted
- vagy be kell tenned az MT75-öt (=bakot csinálni és kardánt csináltatni), vagy a T9-re a speedsensort (ezen dolgozom)
- öntvénytől függően le is csökkenhet a tömítőfelület ilyen nagy kaszálásnál, de mondjuk itt lehet hogy jó, legalább meg kéne nézni a hengerfejet. Ha meg dől az olaj a szimeringnél, akkor valszeg egy tömítés garnitúra is kelleni fog.
Megvan a varázsa ennek a motornak, ha csináltatsz rá egy szép hatleömlőt, akár 160-170 LE-t is fog tudni
Ja, még valamit, Krisz-GT3100-nak voltak gondjai a nagy kompresszió miatt az indítással.
Mi a baj a mocival,nekem van ilyenem ha kell a váltón kell valamit szögelni,van hozzá kuplung is,ócsóért.
Körzetem az autópálya a tempóm halálos!!!(még mindig a V( a nyerő)!!!
Ford Sierra 1.6 4 gang(1987)
Alfa Romeo 155 2.0 Twin SPARK 1996
Ford Capri 2.0Mk 3 Pinto Solex carb
A napokban találtam egy 2.9-es scorpio mocit váltó, és kábelkorbács nélkül. Így elektronika nélkül nem tudtuk beindítani, de a tulaj 35000-ért oda adja, persze papírok nélkül.
Szerintetek megéri megvenni? :?
Ha sima v6-rol az ujabbra (2.4 vagy 2.9) alakítasz át, akkor ott kipuffot is át kell faragni. Ha a gyujtáselosztó oldaláról leszeded az elektronkát, akkor azt össze lehet hozni a capri/granada elektromos gyujtásával, de megszakítós gyujtás felejtős. Aztán még rá kell mokolni egy karbis szivosort, ami 4 luk reszelgetéséböl áll, nem egy nagy dolog. A motortartó bak ha jól emlékszem jo a 2.9-re a 2.8-é. A te esetedben nem is ezek az átalakítások okoznak gondot, hanem hogy amit megveszel mocit, mivel nem tudod beinditani, könnyen meglehet hogy tök szar. Ezért elég lutri megvenni. Ha tudnál benne kompressziót mérni, az már sokat dobna a dolgon.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4