jobb világítás a caprin -ötletek?
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
-
- márokosanistudnézni
- ClassicFord klubtag?: Igen
jobb világítás a caprin -ötletek?
sziasztok!
Most, hogy végre elkezdtem használni a Caprit, észrevettem, hogy a mai kocsikhoz képest siralmas a tompítottja. Ebbe nyilván az is belejátszik, hogy baromi alacsonyan ül az ember, ezért jobban vakítanak a szembejövök, de ha üres úton vagyok, akkor se tip-top. Egy kis beállítással sikerült ugyan javítanom a dolgon, de mivel sokat vezetek este - most télen meg pláne - még szeretnék "tuningolni" a rendszeren. Első ötletem az lenne, hogy mivel a tompított esetén csak a külső lámpák égnek, bekötöm a belső kettőt is. Az én Caprimon legalábbis tompítottnál csak a két külső ég, és csak a fényszórónál ég mind a négy elől. Van valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata? Elvileg - első pillantásra legalábbis - ugyanolyan mind a négy első lámpa: ugyanaz az az izzó (H1), gondolom a foncsor is ugyanolyan (illetve ha nem, akkor is jobb lesz a fény, ha pluszba ég). Egyedüli különbségnek a bekötést láttam, illetve azt, hogy a szélsőkbe még helyzetjelző is van.
Ötlet?
Most, hogy végre elkezdtem használni a Caprit, észrevettem, hogy a mai kocsikhoz képest siralmas a tompítottja. Ebbe nyilván az is belejátszik, hogy baromi alacsonyan ül az ember, ezért jobban vakítanak a szembejövök, de ha üres úton vagyok, akkor se tip-top. Egy kis beállítással sikerült ugyan javítanom a dolgon, de mivel sokat vezetek este - most télen meg pláne - még szeretnék "tuningolni" a rendszeren. Első ötletem az lenne, hogy mivel a tompított esetén csak a külső lámpák égnek, bekötöm a belső kettőt is. Az én Caprimon legalábbis tompítottnál csak a két külső ég, és csak a fényszórónál ég mind a négy elől. Van valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata? Elvileg - első pillantásra legalábbis - ugyanolyan mind a négy első lámpa: ugyanaz az az izzó (H1), gondolom a foncsor is ugyanolyan (illetve ha nem, akkor is jobb lesz a fény, ha pluszba ég). Egyedüli különbségnek a bekötést láttam, illetve azt, hogy a szélsőkbe még helyzetjelző is van.
Ötlet?
bandi
- holecz
- rengetegetirogatide
Ez így van.A két szélső a tompika, a két belső a fényszóró.Hagyd úgy ahogy van, vegyél bele nagyobb teljesítményű izzókat, és ha így sem jobb akkor valószínűleg fel kell újítani a foncsorokat,mivel lehet hogy "megvakultak".Nekem egyébként Tungsram 100W rally típusú van benne.Ellátni vele San Francisco-ig.
Amúgy az enyémeket is újítani kell. 

'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- CapriTurbo
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
- holecz
- rengetegetirogatide
Lehet hogy volt olyan is ami H4CapriTurbo wrote:H1-es mind a négy.szszaby wrote:A külső lámpába H4-es izzó van mert ez ami kétszálas. A két lámpa nem egyforma mert a belsőnek nem olyan az üvege, emiatt nem tud tompítottat világítani.

'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- CapriTurbo
Én Capriba csak I-es, és a II-es kocka lápáiba láttam, de ki tudja.holecz wrote:Lehet hogy volt olyan is ami H4CapriTurbo wrote:H1-es mind a négy.szszaby wrote:A külső lámpába H4-es izzó van mert ez ami kétszálas. A két lámpa nem egyforma mert a belsőnek nem olyan az üvege, emiatt nem tud tompítottat világítani.![]()
![]()
- CapriTurbo
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
Jól tudod mk3 az H1-es. A kocka lámpások H4.CapriTurbo wrote:Én Capriba csak I-es, és a II-es kocka lápáiba láttam, de ki tudja.holecz wrote:Lehet hogy volt olyan is ami H4CapriTurbo wrote: H1-es mind a négy.![]()
![]()
Lehet kapni H1-es xenon izzót 100w-os csak közel 5pénz /stück. A olcsóbbak is 3500/ stück
De érdemes e30, vagy akár e34 bmw lámpát berakni.
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
- szszaby
- rengetegetirogatide
Hol veszel ilyet, a legolcsóbb átalakító szett is van vagy 25 pénz, hogy xenonos legyen. Az se több vagy 30w-nál. Amit írsz akkor az nem xenon, csak sima 100w-os halogén.Nitrobuster wrote: Lehet kapni H1-es xenon izzót 100w-os csak közel 5pénz /stück. A olcsóbbak is 3500/ stück
Ford Capri MkI Essex
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
Állítolag xenon gázzal töltött sima izzó most, hogy hol az igazság nem tudom. Igy reklámozzák.szszaby wrote:Hol veszel ilyet, a legolcsóbb átalakító szett is van vagy 25 pénz, hogy xenonos legyen. Az se több vagy 30w-nál. Amit írsz akkor az nem xenon, csak sima 100w-os halogén.Nitrobuster wrote: Lehet kapni H1-es xenon izzót 100w-os csak közel 5pénz /stück. A olcsóbbak is 3500/ stück
Én sima 100 w-ost használok az már szerintem tök jó.
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
- VipeR-T
- nemleszgondhasegítis
Mikor én megvettem a gépet, a fél szomszédság a csodájára járt hogy milyen fénye van. Jól volt beállítva, legalábbis nem villogtak hogy vakítok. Szerintem foncsor lesz az oka, mert az nem sokkal előttem volt cserélve benne. Amúgy én elgondolkodtam egy "rendes" xenonszett beépítésén is, annyira nem horror már az áruk, és szerintem egész jól néznek ki, csak azon morfondíroztam, hogy mennyire stílusidegen ez egy Caprin.
1979 Polski Fiat 126p
1980 Ford Capri 2.0 V6
1985 Ford Sierra XR4x4 2.8i
1997 Suzuki GSX-R 750
200? Ikarus Scolo 1.3
2003 Ford Mondeo ST220
Autós kiegészítők: http://www.bakogarazs.hu" onclick="window.open(this.href);return false;
1980 Ford Capri 2.0 V6
1985 Ford Sierra XR4x4 2.8i
1997 Suzuki GSX-R 750
200? Ikarus Scolo 1.3
2003 Ford Mondeo ST220
Autós kiegészítők: http://www.bakogarazs.hu" onclick="window.open(this.href);return false;