solex 2 l V6 karburátor gondok
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
-
- márokosanistudnézni
- ClassicFord klubtag?: Igen
solex 2 l V6 karburátor gondok
Karburátorommal van egy kis gond: amíg nem melegszik be a motor, addig van, hogy nem tartja magasan a fordulatszámot, hanem van, hogy leesik, aztan dadogni kezd, majd leall. A jelenseg rapszodikus, van, hogy elojon, van, hogy nem. Mivel ezen a karbin mar van valami elektromos kütyű is, lehet, hogy érintkezés? Ha bemelegszik, nincsen gond, stabil az alapjárat.
A szervizben azt mondtak, hogy ki van kopva (szerintük), de ha nem szükséges, nem újítattom fel a karbit.
Meleg motornál nincsen tehat gond, azaz korabban előjött egy: ha nagy sebességgel mentem tartósan (150 felett, több, mint 10 percig) utána hirtelen gázelvételnél nagyon leesett a fordulatszám - akár annyira, hogy le is állt a motor). Igaz, az alapjárati fordulatszámot is nagyon alacsonyra vitték a szervizben (650/perc), felvittem 900 körülire, azóta ezt nem tapasztalatom - lehet, hogy ez volt az ok? De a bemelegedesi fazisban meg mindig megvan a gond, tehat az nem az alacsony alapjarat miatt lehet.
A szervizben azt mondtak, hogy ki van kopva (szerintük), de ha nem szükséges, nem újítattom fel a karbit.
Meleg motornál nincsen tehat gond, azaz korabban előjött egy: ha nagy sebességgel mentem tartósan (150 felett, több, mint 10 percig) utána hirtelen gázelvételnél nagyon leesett a fordulatszám - akár annyira, hogy le is állt a motor). Igaz, az alapjárati fordulatszámot is nagyon alacsonyra vitték a szervizben (650/perc), felvittem 900 körülire, azóta ezt nem tapasztalatom - lehet, hogy ez volt az ok? De a bemelegedesi fazisban meg mindig megvan a gond, tehat az nem az alacsony alapjarat miatt lehet.
bandi
- Blant
- nagyonsokatirogat
Vidd el Árva ANdráshoz.
Vagy beállítja, vagy felújítja, de utána tuti jó lesz.
Vagy beállítja, vagy felújítja, de utána tuti jó lesz.
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
- holecz
- rengetegetirogatide
Biztos hogy elektromos az automata szívatód??Mert van olyan (a régebbiek)ami egy UFO-szerű házban a karbi oldalán található kakaóscsiga-féle fémszál tekeredik benne és a vízhőfok melegedésével működteti a szívatót.(ahogy melegszik a víz úgy csökken az alapjárat)Nekem volt olyan hogy levegős volt a rendszer, és nem jutott el a kütyühez a wasser csak néha, ezáltal ingadozott az alapjárat és néha le is állt.Melegen nekem is működött rendesen.
Ha tényleg elektrokütyüs akkó nem tom mi van.
Aztat nem ösmerem sajna.

'89 Sierra 2,0 DOHC Sedan
+36 70 503 79 54
"Intercars Autóalkatrészek"
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- holecz
- rengetegetirogatide
Ja-ja, úgy-úgy.TomiCaPri wrote:Nekem is solex van a 2.0 V6-on, de nekem speciel nem megy oda semmi elektromos kütyü
A szivató meg olyan ahogy Holecz Úr is leírta, egy bimetál van benne és annak a hossza változik a vízhőfoktól függően, ha jól aszondom :)

+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- CapriTurbo
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
- holecz
- rengetegetirogatide
Az jobb vagy rosszabbCapriTurbo wrote:Az újabb fajták elektromosakTomiCaPri wrote:Nekem is solex van a 2.0 V6-on, de nekem speciel nem megy oda semmi elektromos kütyü
A szivató meg olyan ahogy Holecz Úr is leírta, egy bimetál van benne és annak a hossza változik a vízhőfoktól függően, ha jól aszondom :)

+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- CapriTurbo
- akárhozzáisnyulhatvalamihez
- holecz
- rengetegetirogatide
Akkor az nem olyan tartós mint a régi,de v.színűleg pontosabb és jobb ugye?CapriTurbo wrote:Hőgomba adja a jelet, és elektromos fűtésű bimetál állítja.TomiCaPri wrote::oCapriTurbo wrote: Az újabb fajták elektromosak![]()
Jó tudni![]()
Akkor annak valami hőgomba állítja a szivatóját?

+36 70 503 79 54
(nálam)..
+36 70 503 79 54
(nálam)..
- Bogyo28
- Überführer
Pontosabban 2 szálon kap 7 voltot a generátor csillagpontjáról, az egyiket direktben a másikat pedig egy hőgomba kapcsolja. direkt 12 volt rákötésével szépen haza lehet b@szni...CapriTurbo wrote:Hőgomba adja a jelet, és elektromos fűtésű bimetál állítja.TomiCaPri wrote::oCapriTurbo wrote: Az újabb fajták elektromosak![]()
Jó tudni![]()
Akkor annak valami hőgomba állítja a szivatóját?
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
-
- márokosanistudnézni
Na, annyi hasznosat irtatok, hogy idobe telik, mig felfogom...becsaptunk nehany sort a kollegakkal (meg -inakkal), ezert meg nem vagyok reakciokesz teljesen...
Lenyeg: elektromos a cuccos. Ha jol tudom (konyv ezt irja), 1979 juniustol volt valtoztatas a solex 32/32 EEIT karburatoron, azota elektromos a hideginditas...
De holnap - jozanul - meg egyszer atnezem, amit irtatok, aztan...aztan jobb lesz,ha megkeresem ezt az Arva Andras nevu lilletot...
Lenyeg: elektromos a cuccos. Ha jol tudom (konyv ezt irja), 1979 juniustol volt valtoztatas a solex 32/32 EEIT karburatoron, azota elektromos a hideginditas...
De holnap - jozanul - meg egyszer atnezem, amit irtatok, aztan...aztan jobb lesz,ha megkeresem ezt az Arva Andras nevu lilletot...
bandi
-
- márokosanistudnézni
Árva Andrást hol lehet elérni?
Valaki biztosan leírta már, hogy hol érhető el, de egy telszamot tudnatok adni? Illetve hogy helyileg hol találhato?
koszi:-)
bandi
- Bogyo28
- Überführer
Re: Árva Andrást hol lehet elérni?
XIII. ker tengerszem utca 80afbalint wrote:Valaki biztosan leírta már, hogy hol érhető el, de egy telszamot tudnatok adni? Illetve hogy helyileg hol találhato?
pannon 460 harincöt 15
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
...A Xikla...
...A Xikla...