Tehermentesítő gyűrű, honnan
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- taunus73sw
- nemleszgondhasegítis
- ClassicFord klubtag?: Igen
Tehermentesítő gyűrű, honnan
Szóval lenne a Peugeot felni, amit Fordra tennénk. Viszont az agyméret(tehermentesítő) más. Honnan lehetne szerezni, illetve hol lehetne csináltatni ilyen gyűrüt.
1973 TAUNUS SW 1600 XL
- taunus73sw
- nemleszgondhasegítis
- Blant
- nagyonsokatirogat
Igenám, de a rádiusz? Elvileg az egész kupos kicsit nem?
Igazából együtt vadászunk ezekre a kis rakoncátlanokra és akinek van annak olyan van, amilyen nekünk kell. Ugyanis nekünk olyan kell, ami a Peugeot 65,1-es agy méretéről a capri 63,4-es méretére alakít át
Capri-3:
Köszönjük a bácsi címét!
Üdv!
Bence
Igazából együtt vadászunk ezekre a kis rakoncátlanokra és akinek van annak olyan van, amilyen nekünk kell. Ugyanis nekünk olyan kell, ami a Peugeot 65,1-es agy méretéről a capri 63,4-es méretére alakít át

Capri-3:
Köszönjük a bácsi címét!
Üdv!
Bence
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
- taunus73sw
- nemleszgondhasegítis
Így van!!!!!!!!!!!!!!!streetracer21 wrote:Igenám, de a rádiusz? Elvileg az egész kupos kicsit nem?
Capri-3:
Köszönjük a bácsi címét!
Üdv!
Bence
1973 TAUNUS SW 1600 XL
- Blant
- nagyonsokatirogat
Nos van egy luk a felniden középen! Ez illeszkedik a kerékagy közepén kiemelkedő karikára, amin a porvédő van. Ha feltolod és pont beleillik az agy a középső körbe, akkor rá való, excentrikusan mozgatható rajta, tehát a felniden nagyobb a középső luk átmérője mint az agy, akkor elvileg kelene bele ez a gyűrű, amiről vbeszélünk és aminek csak a tájolásban van szerepe, hogy középen legyen a felni és ne excentrikusan mozogjon, amitől az autó guruás közben fölle menne
Igazából nincs túl nagy szerepe, mert a hagyományos kúpos rögzítő csavarok alapból, ha meghúzod középreteszik a felnit. Igazából nekemsem lenne ez létfontosságú, csak azért mégis
)
Tudom, hogy jó hülyén magyarázok, de remélem azért nagyjábó érthető volt!
Üdv!
bence

Tudom, hogy jó hülyén magyarázok, de remélem azért nagyjábó érthető volt!
Üdv!
bence
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
Street! Kövivel konzultáltunk a felnik ügyében. Ajánlottam az Alessiot, náluk Peugeot méretre fúrnak, és ha Fordra rendeled a felnit, akkor csomagolnak hozzá közgyűrűt. Az áraikból kiindulva ez sem lehet túl drága.
Egyébként a felnijeid szerintem nem igényelnek ilyen gyűrűt, mert nem kúpos, hanem tehermentesítős csavarokkal kell felrakni, az bőven elég.
Egyébként a felnijeid szerintem nem igényelnek ilyen gyűrűt, mert nem kúpos, hanem tehermentesítős csavarokkal kell felrakni, az bőven elég.
- Blant
- nagyonsokatirogat
Driver!
Én úgy tudom, hogy nem is csak a csavarok, hanem a csavarok összenyomóereje által a felni és a felfekvőfelület közt ébredő súrlódás viseli aterhet. A mondeóm momo felnijén ez a tehermentesítő egy puha alumínium. Hallottam olyat is, akinél műanyagból van, így szerintem terhet nem nagyon visel.
MANIA:
Nagyon köszönöm. Ma felteszem a felniket, mert megvan az összes gumi és megnézem. Igaz, hogy tehermentesít a csavar, de mivel nem kúpos nemtudom mennyire központosít... Megpróbálom a hétvégén.Megpörgetem, ha nem fog elipszis alakban közlekedni a futófelület, akkor lehet, hogy úgy hagyom! Az alessió állítólageztaz alkatrészt sajna külön nem szállítja. Megkérdezetem vagy 5 helyen
( Ha te tudsz valmai forrást kérlek írd meg!
Kövi!
Ha kiderül, hogy nem klell gyűrűakkor is elhozom neked azta 4et természetesen. lehet, hogy még alkudni is fogok tudni rá
)
Üdv!
Bence
Én úgy tudom, hogy nem is csak a csavarok, hanem a csavarok összenyomóereje által a felni és a felfekvőfelület közt ébredő súrlódás viseli aterhet. A mondeóm momo felnijén ez a tehermentesítő egy puha alumínium. Hallottam olyat is, akinél műanyagból van, így szerintem terhet nem nagyon visel.
MANIA:
Nagyon köszönöm. Ma felteszem a felniket, mert megvan az összes gumi és megnézem. Igaz, hogy tehermentesít a csavar, de mivel nem kúpos nemtudom mennyire központosít... Megpróbálom a hétvégén.Megpörgetem, ha nem fog elipszis alakban közlekedni a futófelület, akkor lehet, hogy úgy hagyom! Az alessió állítólageztaz alkatrészt sajna külön nem szállítja. Megkérdezetem vagy 5 helyen

Kövi!
Ha kiderül, hogy nem klell gyűrűakkor is elhozom neked azta 4et természetesen. lehet, hogy még alkudni is fogok tudni rá

Üdv!
Bence
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
- taunus73sw
- nemleszgondhasegítis
- Blant
- nagyonsokatirogat
hát ezt beszoptam.... huhúúúúúú
A gumi amit vettem ezektőla ...tól 12 éves...SZerintetek? Megnézte hozzáértő (nagybátyjám a TÜV-nél dolgozik és 93 47.héten készült... Újnak új, csak 12 éves...
Ma viszem vissza...
Hát így jártam. Marad a németországi forrás
[/quote]

A gumi amit vettem ezektőla ...tól 12 éves...SZerintetek? Megnézte hozzáértő (nagybátyjám a TÜV-nél dolgozik és 93 47.héten készült... Újnak új, csak 12 éves...
Ma viszem vissza...
Hát így jártam. Marad a németországi forrás

NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
Street, igazából akkor lenne jó a kerékanya, ha passzentos lenne, és nem lenne holtjáték, akkor nem is lenne ütése a felninek. Egyébként ha elméletileg passzol is a felni a kerékagyhoz, van amikor úgy kell felkalapálni a kereket, van amikor meg szinte hozzá sem ér a felni a középrészhez, tehát igen nagyok az eltérések.
Egy minimális ütés megengedett, szerintem egy-két tizedet a gumi is kompenzál. Persze a legjobb ha nem üt... 8)
Egy minimális ütés megengedett, szerintem egy-két tizedet a gumi is kompenzál. Persze a legjobb ha nem üt... 8)
- Blant
- nagyonsokatirogat
Köszönöm!
Ma elvileg elhozom a gyűrűket és lesz minta
Mikor visszaviszem a gumit, amivel átbasztak...
Üdv!
Bnece
Ma elvileg elhozom a gyűrűket és lesz minta

Mikor visszaviszem a gumit, amivel átbasztak...
Üdv!
Bnece
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ
NEM ELADÓ!
NEMM ELLADÓÓ