van eladó kozé moci ha kell....Árpi wrote:Köszi srácok , akkor már csak egy kmotor kell és megvan minden![]()
![]()
cosworth
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Bogyo28
- Überführer
- ClassicFord klubtag?: Igen
elölről hátrafelé:Tibi wrote:Halihó !
valaki mondja már meg nekem az okosat, 100 % -os pontossággal, hogy mi kell nekem az átalakításhoz. Előlről hátrafelé. Én a hűtőt, talán a motort, az összes vezetéket tartanám meg. De pl kell-e nekem a tankból valami.....
köszi
hűtő (bár elég nagy és szét kell hozzá vágni a kasznit, Fekete Lacinak maradt a V6 hűtő)
vizcsövek
ventillátor
Motor + kábelkötege + ECU + EDIS modul
főfékhenger
inditómotor
a tankból akkor kelhet valami, ha át akarod rakni belőle az AC-t, de nem javaslom
a többi dologgal mi lesz, mert érdekelne pár cucc a kocsibol ha eladó...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Tibi
- rengetegetirogatide
A szervó dolgot nem tudom, hogyan lehetne hasznosítani. Ha lenne szervós Capri kormányművem akkor úgy okés lenne a dolog? Az AC-t miért nem javaslod, nagy szívás bemókolni? Légkondiból mi fog kiperegni ha megbontom a rendszert?
Na közben eszembejutott még valami.
A 2 db kis hűtő az mihez való? Olajhűtő + légkondihoz valami?
Last edited by Tibi on Wed Feb 07, 2007 9:39 pm, edited 1 time in total.
1980 Capri MK3
- Blant
- nagyonsokatirogat
AZ ÉN CAPRIMON A SZERVÓ NEM CAPRISZERVÓ. ÁTALAKÍTOTT SZERVÓTLAN BÖLCSŐ+VALAMILYEN SZERVÓS KORMÁNYMŰ... Lehet pont Scorpióé! Gyere el, nézd meg, és ha scorpiójé másold le, hogy hogy van megoldva.
A hangom, a rangom tartom pardon
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
NEM ELADÓ!
A kedvem, a lelkem, a nemem, a szlengem
NEMM ELLADÓÓ
'78 Ford Capri mkIII Ghia 2,8i EFI, az imádott!
'85 Ford Fiesta mkII 1.6D, az Istencsászár, az 5literrel rohangálós, a hidegben is beindulós.
- szszaby
- rengetegetirogatide
Ha a scorpinak tengely előtt van a kormányműve be lehet rakni, de ha hátul akkor fordítva fog kormányozni.Blant wrote:AZ ÉN CAPRIMON A SZERVÓ NEM CAPRISZERVÓ. ÁTALAKÍTOTT SZERVÓTLAN BÖLCSŐ+VALAMILYEN SZERVÓS KORMÁNYMŰ... Lehet pont Scorpióé! Gyere el, nézd meg, és ha scorpiójé másold le, hogy hogy van megoldva.

Ford Capri MkI Essex
- Bogyo28
- Überführer
az sierra lesz, az nem annyira széles. én is tervezem más bölcső beépítését Kovi verdájába, mert capri szervós cuccot ugysem nagyon lehet szerezni. a normál capri bölcsőt meg azért nem akarom átfaragni, mert a 2 csavar amivel fel van fogatva a bölcső a nem szervósnál sokkal közelebb van egymáshoz. de persze minden megoldható...Blant wrote:AZ ÉN CAPRIMON A SZERVÓ NEM CAPRISZERVÓ. ÁTALAKÍTOTT SZERVÓTLAN BÖLCSŐ+VALAMILYEN SZERVÓS KORMÁNYMŰ... Lehet pont Scorpióé! Gyere el, nézd meg, és ha scorpiójé másold le, hogy hogy van megoldva.
...A Xikla...
...A Xikla...
- Bogyo28
- Überführer
Szervópumpát muszály leszel fennhagyni, mert anélkül nem tudod felrakni a hosszbordás szíjat. Krisznél és Fekete Lacinál ugy van megoldva, hogy felraktunk egy olajtartájt amiből megy egy cső a szervópumpába, a szervópumpa meg visszatolja az olajat a tartájba. Magyarul csak kering az olaj. Persze ha átfaragod a kormányművet szervósra, akkor meg pláne jó.Tibi wrote:A szervó dolgot nem tudom, hogyan lehetne hasznosítani. Ha lenne szervós Capri kormányművem akkor úgy okés lenne a dolog? Az AC-t miért nem javaslod, nagy szívás bemókolni? Légkondiból mi fog kiperegni ha megbontom a rendszert?
A scorpio belső AC-s. Ha ezt akarod berakni a capri tankba, akkor az aljából ki kell szedni a "bálnacsapdát" meg a tank tetejéből is a kerek kiszedhető részt is. Le kell rövidíteni a belső AC csövét, és úgy összerakni, viszont ekkor a kimenő és visszafolyo ág is a tank tetején lesz, amihez vagy lejjebb kell engedned a tankot, vagy ki kell vágni a capri alját hogy elférjen. Ha külső AC-t használsz, akkor az a tankon kivül lesz mint a gyári 2.8i-n, a ki és a visszafolyo vezeték is a tank oldalán maradhat, csak a "bálnacsapdát" kell belehegeszteni a tankba. Igaz ekkor kell vegyél 16-ért egy uj AC-t.
...A Xikla...
...A Xikla...
- szszaby
- rengetegetirogatide
Hát igen, volna mit tanulniuk, vagy nem kellett volna annyit felejteni!Tibi wrote:Jók ezek a patentok, csak szétszedni valamivel nehezebb mint összerakni, aztán próbéljuk úgy szétszedni, hogy még használhatóak maradjanak a dolgok, szóvala balta még nem került előszszaby wrote:Olyan sokat anyukáztál?
Nem tetszett a német összeszerelés?

Mármint a németeknek, mert sajna a német precizitás már nem a régi.
Ford Capri MkI Essex
- Bogyo28
- Überführer
Neked csak a motor kábelköteg kell, az pár csatival csatlakozik csak, a többit hagyhatod a bódéban. a föfék kábelköteg ugyanez, tehát kár szétszedned a műszerfal környékét stb....Tibi wrote:A ma esti program kábelbontás és cimkézés volt :) Nagyon sok anyuka csuklott ma :D:D
...A Xikla...
...A Xikla...