Yes. Kösszép. Hálás lennék.szszaby wrote:A lengőkarba való szilentjeim vannak újak, azokat meg tudom mérni.
V4 motor
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Bogyo28
- Überführer
- ClassicFord klubtag?: Igen
ez ránézésre poliuretán, ebböl van a sportosabb szilent, a 80-as keménységü az ideális. de nem olyat kell csinálni a lengőkarba mint a gyári gumi, hanem másmilyet. van hozzá pontos rajzom, majd előtúrom neked ha érdekes. én gyártattam is pár darabot itthon, az ember nem örült nekem tulságosan, mert elég szopás esztergálni, de azért megcsinálta. ha ingyen van a cucc meg az esztergályos akkor érdemes nekivágni, ha ki kell fizetni az anyagot meg a munkát akkor érdemesebb kintről rendelni....guriga wrote:Nem pont ebbe a topicba illik, de nem akartam egy Szilent topikot csinálni.
Szereztem jófajta anyagokat, amikből a szilenteket akarom esztergáltatni. (lokoszt forever)
Kipróbáltuk, vékony késsel vágható - szabható a cucc, úgyhogy első körben öröm.
Aztán szétszedtem a donor autó futóművét (hogy majd azok alapján készülnek el a prototipusok) és csak amorf gumi-sár-olaj képződményeket találtam.![]()
Venni nem szívesen veszek egy garnitúrát csak a méret miatt.
Az a kérdésem, hogy van aki meg tudja pontosan mondani, hogy mekkora a méretük az MKI -be való gumi szilenteknek? (Igen szinte mind érdekel...)
Jobb lenne valami rajzos megoldás. Sszaby! Te ilyen alkatrész katalógus elött ülsz naphosszat nincs valami tipped?
Előre is kösz!
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Bogyo28
- Überführer
A téma egyébként a tuning lengőkar topikban van kitárgyalva...guriga wrote:Nem pont ebbe a topicba illik, de nem akartam egy Szilent topikot csinálni.
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
...A Xikla...
...A Xikla...
-
- márokosanistudnézni
:) köszi. Ilyen öreg autókhoz kell is alkatrész.szszaby wrote:Szép kis gyüjtemény, az utolsó két képen mi van?
Annyira nincs pénz most autóépítésre, hogy megfordult a fejemben, hogy eladok ezt-azt.
A dugókból Te is csinálhatnál akár egy erősebb stroker mocit... na?
Ezek 90-esek a tieid meg 84-esek nem?

ÁÁÁ. Azért az elhatározás még nem érett meg. Kicsit kivárok. Hátha.

(Ahogy eladnám, tuti bedőlne a motorom oszt' dupla pénzért vásárolhatnék hozzá cuccokat németből...)
Szerintem egy kardánkereszt, meg V4 dísztárcsák.
Én sem láttam még sehol sem ezt a v4 emblémát. Talán ez is tau.
1972' 1500 V4
1973' ???? ()
1973' ???? ()
- taunus73sw
- nemleszgondhasegítis
éN MEG MÉG NEM KÜLDTEM EL NEKED A CSAVIKAT, DE NEMSOKÁRA POSTÁZOMszszaby wrote:Az essex mocihoz sikerült keríteni főtengely szimmeringet, hfej tömítést és van már egy vízpumpa is. Igaz ez utóbbi csak a 3,0 essexre írta, de hát egyezik.
Készül a módosított motortartó bak, és elkezdtem faragni a kartert is.

1973 TAUNUS SW 1600 XL
- szszaby
- rengetegetirogatide
Az a lényeg akkora legye itt amikor rakom befele.taunus73sw wrote:éN MEG MÉG NEM KÜLDTEM EL NEKED A CSAVIKAT, DE NEMSOKÁRA POSTÁZOMszszaby wrote:Az essex mocihoz sikerült keríteni főtengely szimmeringet, hfej tömítést és van már egy vízpumpa is. Igaz ez utóbbi csak a 3,0 essexre írta, de hát egyezik.
Készül a módosított motortartó bak, és elkezdtem faragni a kartert is.![]()
![]()
Szeretném a camponás talira, hogy bekerülne, de nem biztos hogy összejön addigra minden.
Ford Capri MkI Essex