első hűtött tárcsa.

Otthoni szerelési tippek fék témában...

Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28

Bogyo28
Überführer
ClassicFord klubtag?: Igen

Post by Bogyo28 »

az hogy kicsit nagyobb abetét az nem gond, de ha zavar akkor ott a köszörü, le a felesleggel. ha felrakod a tárcsát, ugy kb 1,5 mm-nek kell maradnia a csonk és a tárcsa közt, ezt több auton használjuk jelenleg is, tehát el kell hogy férjen. hacsak nem valami egyedi golyaláb van a szekéren, de nem hiszem. ha gondolod a hétvégén lefotozom közelről hogy hogy néz ki nálam felrakva meg hogy mekkorák a hézagok...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."

...A Xikla...

1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
CapriTurbo
akárhozzáisnyulhatvalamihez

Post by CapriTurbo »

szszaby wrote: -a tárcsa beleér mérésem szerint a nyereg felfogató fülbe ami a tengelycsonkon van
Elképzelhető, nem mindegyik gólyaláb sikeredett egyformára, én is találkoztam ilyennel, a reszelő segített.
szszaby
rengetegetirogatide

Post by szszaby »

bogyo28 wrote:ha gondolod a hétvégén lefotozom közelről hogy hogy néz ki nálam felrakva meg hogy mekkorák a hézagok...
Megköszönném.
Ford Capri MkI Essex
Mad Max

Post by Mad Max »

Sikerült hozzá jutni egy gyári 2.8i tárcsához, csak az a gondom vele, hogy szabályozás után 17,7 mm lett, de 18 mm-t enged meg a legkisebb méretnek, szerintetek ez még elfogadható?
driver

Post by driver »

Ezek az értékek amit ráirnak a tárcsákra jo bőven van méretezve ugyhogy szerintem ez még belefér! :D
afbalint
márokosanistudnézni

Post by afbalint »

picit OFF, de en a twingomon most akartam cserelni az elso tarcsat, mert a 7 mm-es hatart elegge elhagytam mar (5.8 mm a tarcsam - persze ez nem hutott), de renault szerelo haver megnyugtatott, hogy panikra semmi ok, latott mar sok vekonyabbat is, torni azok sem tortek, ami gaz lehet vele, hogy hamarabb atmelegszik izzasig (tartos eros fekezesnel), es akkor oda a fekhatas. De Alpokba nem megyek mostanaban, szoval par hetet meg kibir. Ergo 3 tized milli hianyba meg belefer nehany kilcsi.
2.8i tarcsa: nemetbol tok olcson lehet rendelni: Delphi Lockheed tarcsa 100 euro es 30 euro postakoltseg magyarhonba.(ebay.de, keress ra: ford capri bremsscheiben).
bandi
afbalint
márokosanistudnézni

Post by afbalint »

Bocs, nem tok olcso, de elfogadhato...
bandi
Mad Max

Post by Mad Max »

Ismerősök lehet, hogy hoznak Angliából, ha van v. találnak ott.
Ha az angol vonal nem jön össze, akkor össze rakom így.
Köszi!
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

afbalint wrote:picit OFF, de en a twingomon most akartam cserelni az elso tarcsat, mert a 7 mm-es hatart elegge elhagytam mar (5.8 mm a tarcsam - persze ez nem hutott), de renault szerelo haver megnyugtatott, hogy panikra semmi ok, latott mar sok vekonyabbat is, torni azok sem tortek, ami gaz lehet vele, hogy hamarabb atmelegszik izzasig (tartos eros fekezesnel), es akkor oda a fekhatas. De Alpokba nem megyek mostanaban, szoval par hetet meg kibir. Ergo 3 tized milli hianyba meg belefer nehany kilcsi.
2.8i tarcsa: nemetbol tok olcson lehet rendelni: Delphi Lockheed tarcsa 100 euro es 30 euro postakoltseg magyarhonba.(ebay.de, keress ra: ford capri bremsscheiben).
felesleges szenvedni, itt a III. kerülteben a miskey-nél lehet rendelni tárcsát, huszon-x ezer darabja, és pár nap alatt megvan....

...A Xikla...

afbalint
márokosanistudnézni

Post by afbalint »

Nemetben a parja 100 euro (bar ma 109-ert lattam, de van/volt 100-ert is), es ebben a betetek ara is benne van. Tehat ca. 27000 Ft parja betettel es 7500 a posta = ca 35000 Ft. Meg igy is olcsobb, es 1-2 hetet megeri a varakozas. A nemetek amugy gyorsan postaznak/szallitanak, ami csuszas lehet, az a magyar posta bune. A sima tarcsa 49 euro plusz kuldes - ezt mar talan nem eri meg kintrol hozatni.

http://cgi.ebay.de/FORD-CAPRI-BREMSSCHE ... dZViewItem
bandi
Bogyo28
Überführer

Post by Bogyo28 »

afbalint wrote:Nemetben a parja 100 euro (bar ma 109-ert lattam, de van/volt 100-ert is), es ebben a betetek ara is benne van. Tehat ca. 27000 Ft parja betettel es 7500 a posta = ca 35000 Ft. Meg igy is olcsobb, es 1-2 hetet megeri a varakozas. A nemetek amugy gyorsan postaznak/szallitanak, ami csuszas lehet, az a magyar posta bune. A sima tarcsa 49 euro plusz kuldes - ezt mar talan nem eri meg kintrol hozatni.

http://cgi.ebay.de/FORD-CAPRI-BREMSSCHE ... dZViewItem
ennyiért nem rossz, sőt!!! már csak nyerget kell hozzá vadászni, mert a sima sajnos nem jó hozzá. a magyar postával sincs baj, nekem eddig minden megjött tök hamar, kivétel amit a feladó lusta volt időben feladni...

...A Xikla...

Süni
OfficialGréTCSiTanárúr

Post by Süni »

Állítólag a 2xx Volvok 4 dugattyús nyerge 1-az1-ben felmegy. Erről tapasztalat ?
Nitrobuster
egyedülisszerelhet

Post by Nitrobuster »

Süni wrote:Állítólag a 2xx Volvok 4 dugattyús nyerge 1-az1-ben felmegy. Erről tapasztalat ?

Nem megy fel csak átalakítással. Fel kell fúrni nagyobra vagy a gólyaláb menetes részét, vagy a féknyerget (hírtelen már nem emlékszem és akkor egy excenterrel meg lehet oldani. De ezt a nyerget akkor használják ha a E30-as bmw belsőhűtésü tárcsályát használják.
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
Kenny
nemleszgondhasegítis

Post by Kenny »

Itt Capri 2.8i tárcsával csinálják. :wink:
http://www.spannerfodder.com/the_works_ ... -4pots.php
www.pfb.hu

Ha nem tetszik, ahogy vezetek, akkor tünés a járdáról!
DavidMolnar

Post by DavidMolnar »

Nekem rémlik még valami Volvo Princess 4 dugattyús, Citroen Saxo tárcsával. De oda is konzol kell a nyereghez asszem.
Post Reply