Dozer Cossija
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- capriv6
- egyedülisszerelhet
- ClassicFord klubtag?: Igen
Re: Dozer Cossija
Nem kicsit tulzás az a 225Le?
Igazán le kellene mérni 1et..
- Bogyo28
- Überführer
a fordpower.org.uk forumján írják az emberek, hogy rendes kidörrenővel és katalizátor nélkül BOB tengelyekkel 225 pacit mértek. volt fenn egy pados mérés képe is mellette...capriv6 wrote:Nem kicsit tulzás az a 225Le?
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- ittyu
- nemleszgondhasegítis
és ez 1csodás alap bármihez.Bogyo28 wrote:...beszereléssel és vezérlés cserével kb 400-ból van egy zsír mocid, 225 ló körül, amihez alig kell átalakítani valamit. ennél olcsobban ennyi lovat nehéz összehozni...
:D
- Bogyo28
- Überführer
na írt az ember:Bogyo28 wrote:sajna semmi... :( :(Dozer wrote:Dugó ügyben még mindig semmi Bogyó?
Hello, this pistons is designed too work with the longer 137mm rods.
stock 24v is 130.556mm
I doo have same rods in shorter size. but the closest will be a 129.3mm
and there is 1.3mm lower then stock. nice too lower compression for turbo.
I allso can get custom made rods. that fit stock size rod.
but the price means You can have both this rod and pistons in this auction for the same price.
the stock rods are wery bad. they dont like rpm above 6000.
and no more than 300hbp is max.and even then they crak before this limit.
röviden az a lényeg, ha 300 ló fölé akarsz menni és pörgetni 6000 körül, akkor nem árt hozzá az ember féle hajtókar, mert a gyári azt nem szereti. ha turbósítani szeretnél, van nei rövidebb hajtókarja is. bár igy este elég gyatra az angolom....
...A Xikla...
...A Xikla...
bizony a határ a csillagos ég....ha mejönnek a dugóim egyszer....akkor az enyém nitrós lesz erősített AOD váltóval 75 ös kipuffal kb 300-340 LE
Ford Scorpio Facelift 93' Cosworth
Ford Explorer 99' 4.0 V6
Ford Granada MK2/2 85' 2,8i FULL
Ford Explorer 99' 4.0 V6
nem mondom hogy boldog vagyok hogy hajtókart is vehetek...de ha már lúd legyen kövér, meg aztán nehogy pár hajtókar miatt szálljon szét a 0 km es moci....akkor előkaparom a lét és küldöm, hogy rendelhesd...
a spéci hajtókarokhoz jó a gyári csapágysor?
Kösz a helpet Bogyó
a spéci hajtókarokhoz jó a gyári csapágysor?
Kösz a helpet Bogyó
Ford Explorer 99' 4.0 V6
Ford Explorer 99' 4.0 V6
- gigford
- egyedülisszerelhet
Tehát ha vesz valaki egyet 100ért, akkor 300ból zsír mocit lehet csinálni? hmmm...gondolom én egy 160k+ os mocinak jár egy hfej átnézés, új gyűrűk, csapágyak cseréje(jobb esetben nem kell köszörülni), tömítések. Kopott veztengelyekkel sem hozza a gyári lóerőt.Bogyo28 wrote:meg talán azért, mert gyárilag 100 ezrenként kellene vezérlést cserélni. ha veszel egy mocit 100 körül, min van benne 160 ezer km. szóval az összes olcso moci vezérlés cserés. de beszereléssel és vezérlés cserével kb 400-ból van egy zsír mocid, 225 ló körül, amihez alig kell átalakítani valamit. ennél olcsobban ennyi lovat nehéz összehozni...Hattyu wrote:Amint Dozer írta is már sokszor,"új" autót épít és ezért szedte szét a motort is és újítja fel.gofi2 wrote:Ha nem volt hangja hogy jött, hogy szétszedd? Vagy egy idő után automatikusan belenéz az ember?
Ez mind kijön 300ból? Fasza moci lehet akkor ez a Cosworth 24V...
- Bogyo28
- Überführer
a gyakorlati tapasztalat az, hogy max a hf-et kell átnézni. a tömítéseket nem számoltam, hiszen az minden motorátnézésnél csere, ha 2.0 V6 ha kozé, tök mindegy. veztengely kopott kozét még nem sikerült látnom. a 160k+ az automata váltóval lehet hogy jó még, persze csapágy csere nem árt, de ha csak simán használni akarod, és nem ujat építesz akkor nem muszály a vezérlésen kivül mást is cserélni. nekem a sima 2.8 V6 karbis generálja is volt 300-ban, és az még csak 130 paci körül van. ha a kozé a gyári cuccaival tudja ugyanennyiért vagy egy százassal többért a 190 lovat, semmi hegyezés, faragás, váltómokolás nélkül, akkor már régen jó. egy LIMA project sem lesz olcsobb, a V8-ról nem is beszélve. te is sokkal többet költöttél a mezei k-jet 2.8-ra, és kb annyit fog tudni mint egy kozé alapból (ha a nitrót nem számolom). és pl fogyasztásban sem mindegy, amiben azért a kozé elég jó...gigford wrote:Tehát ha vesz valaki egyet 100ért, akkor 300ból zsír mocit lehet csinálni? hmmm...gondolom én egy 160k+ os mocinak jár egy hfej átnézés, új gyűrűk, csapágyak cseréje(jobb esetben nem kell köszörülni), tömítések. Kopott veztengelyekkel sem hozza a gyári lóerőt.
...A Xikla...
...A Xikla...
- ittyu
- nemleszgondhasegítis
tényleg bogyó neked mennyit fogyaszt?eleve, hogyan használod az autót?minden nap azzal jársz melóba is?mennyire görcsös a jobb lábad?mik a határértékek?stb stb.....Bogyo28 wrote:gigford wrote:...........és pl fogyasztásban sem mindegy, amiben azért a kozé elég jó...
- gigford
- egyedülisszerelhet
Az oké, hogy más mocinál is magától értetődő a tömítés csere, ezért értettem úgy, hogy a 300ban benne van az is. Amúgy mennyi a tömítésk meg a csapágyak kozéhoz?Bogyo28 wrote:a gyakorlati tapasztalat az, hogy max a hf-et kell átnézni. a tömítéseket nem számoltam, hiszen az minden motorátnézésnél csere, ha 2.0 V6 ha kozé, tök mindegy. veztengely kopott kozét még nem sikerült látnom. a 160k+ az automata váltóval lehet hogy jó még, persze csapágy csere nem árt, de ha csak simán használni akarod, és nem ujat építesz akkor nem muszály a vezérlésen kivül mást is cserélni. nekem a sima 2.8 V6 karbis generálja is volt 300-ban, és az még csak 130 paci körül van. ha a kozé a gyári cuccaival tudja ugyanennyiért vagy egy százassal többért a 190 lovat, semmi hegyezés, faragás, váltómokolás nélkül, akkor már régen jó. egy LIMA project sem lesz olcsobb, a V8-ról nem is beszélve. te is sokkal többet költöttél a mezei k-jet 2.8-ra, és kb annyit fog tudni mint egy kozé alapból (ha a nitrót nem számolom). és pl fogyasztásban sem mindegy, amiben azért a kozé elég jó...gigford wrote:Tehát ha vesz valaki egyet 100ért, akkor 300ból zsír mocit lehet csinálni? hmmm...gondolom én egy 160k+ os mocinak jár egy hfej átnézés, új gyűrűk, csapágyak cseréje(jobb esetben nem kell köszörülni), tömítések. Kopott veztengelyekkel sem hozza a gyári lóerőt.
Ha nem hajtják, mennyit megy el mig nem kell csapágyakat meg gyűrűt cserélni?
csapágysor 40k
Ford Explorer 99' 4.0 V6
Ford Explorer 99' 4.0 V6
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
Na azért a lima generál gépmunkával együtt kijön 160 ból. A turbo egy más kérdés ha nem teljesen csé akkor 40-45 pénz. Ja és minden van hozzá a sima szívótól a verseny motorig.Bogyo28 wrote:a gyakorlati tapasztalat az, hogy max a hf-et kell átnézni. a tömítéseket nem számoltam, hiszen az minden motorátnézésnél csere, ha 2.0 V6 ha kozé, tök mindegy. veztengely kopott kozét még nem sikerült látnom. a 160k+ az automata váltóval lehet hogy jó még, persze csapágy csere nem árt, de ha csak simán használni akarod, és nem ujat építesz akkor nem muszály a vezérlésen kivül mást is cserélni. nekem a sima 2.8 V6 karbis generálja is volt 300-ban, és az még csak 130 paci körül van. ha a kozé a gyári cuccaival tudja ugyanennyiért vagy egy százassal többért a 190 lovat, semmi hegyezés, faragás, váltómokolás nélkül, akkor már régen jó. egy LIMA project sem lesz olcsobb, a V8-ról nem is beszélve. te is sokkal többet költöttél a mezei k-jet 2.8-ra, és kb annyit fog tudni mint egy kozé alapból (ha a nitrót nem számolom). és pl fogyasztásban sem mindegy, amiben azért a kozé elég jó...gigford wrote:Tehát ha vesz valaki egyet 100ért, akkor 300ból zsír mocit lehet csinálni? hmmm...gondolom én egy 160k+ os mocinak jár egy hfej átnézés, új gyűrűk, csapágyak cseréje(jobb esetben nem kell köszörülni), tömítések. Kopott veztengelyekkel sem hozza a gyári lóerőt.
Na jó nem reklámozom a Limát mert a Sunya még megöl :D
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
- Bogyo28
- Überführer
Csapágyakat dózer írta, gyűrűt nem tudom, szerencsére nekem mind a két blockom egész jó ilyen téren. nem tudom hogy egyűltalán különbözik e a sima 2.9-től. hát a tömítés az szartol a repülőig ugye, mert van AJUSA meg gyári meg tuning, attól függ mit akarsz. Én néhány tömítést gyártatni fogok, amiből nincs utángyártott csak gyári, igy olcsobb. amin nem sporolok majd az a HF tömítés. Azt el kell ismerni, hogy a kozé gyenge pontja a vezérlés, a komplett moci árához képest nagyon sokat kell rákölteni ha cserés. És sajnos az elado kozé mocikat álltalában nem a felujítás után adják el. ezt érdemes még a vásárlás előtt beleszámolni.gigford wrote:Az oké, hogy más mocinál is magától értetődő a tömítés csere, ezért értettem úgy, hogy a 300ban benne van az is. Amúgy mennyi a tömítésk meg a csapágyak kozéhoz?
Ha nem hajtják, mennyit megy el mig nem kell csapágyakat meg gyűrűt cserélni?
De mint olyan sok dolog, ez is olyan kérdés ami nem a megéri/neméri meg kategória. ha azt szeretném hogy megérje, akkor nem is caprim lenne. Nekem anno azért lett kozé, mert ilyen még nem volt itthon, észszerüség nem az erősségem. Vannak hátulütői is ennek a mocinak, ezt már tudjuk azért régen. Sajnos ez anno a ford legdrágább vasában volt, aminél nem számított ha mai áron rá kellett dobni a szervízben fél gurigát 150 ezrenként pl. na mi most ezt a mocit rakosgatjuk itt mindenbe. az akkor legdrágább autok ma pár százezret érnek, és amikor sok lesz benne a kilóméter elbontják őket. ezért olcsó alapból egy kozé, kiló körül már vehetsz komplett osztrák autot is akár. Na ilyenkor érdemes még hozzászámolni a vezérléscserét, és még jópár tízezer kilómétert kibír a moci. Ha teljes a generál, akkor szerintem árban veri egy V8 generálását, bár lehet hogy ezzel a Szegfű most vitatkozna. Csodák sajnos nincsenek, nem véletlenül olcsók a kozék. a sor4 turbó nem véletlenül méregdrága.
...A Xikla...
...A Xikla...
- Bogyo28
- Überführer
szerencsére én nem használom minden nap, céges autoval rohangálok napközben. nálam télen nem igazán van használva a capri, ezért nem tudom akkor mennyit eszik. hosszu távon 10 lityiből simán megvan, városban kb 12. én nagyon sokáig még nem állatkodtam vele egyfolytában, de azért sikerült már a 16-18 lityit beleverni amikor őröltködtünk egy talin. Az Ádám drift sierrájában is V6 kozé van, állítása szerint drift közben másfél óra alatt el tud kajálni 30-40 litert, de ott azért kap is az arcába.ittyu wrote:tényleg bogyó neked mennyit fogyaszt?eleve, hogyan használod az autót?minden nap azzal jársz melóba is?mennyire görcsös a jobb lábad?mik a határértékek?stb stb.....Bogyo28 wrote:gigford wrote:...........és pl fogyasztásban sem mindegy, amiben azért a kozé elég jó...
...A Xikla...
...A Xikla...
- capriv6
- egyedülisszerelhet
Az az érdekes hogy az a 300 az kicsivel több.Nekem ingyé volt a motor és igy járok kb 350 körül ami nem kevés tehát érdemes elgondolkodni és eldönteni hogy kinek milyen mély a zsebe.