ittyu wrote:olyan type9 van pl Nitronak is, ami a lima-ban volt?
ugy tudom hogy a kombi granadákban volt olyan az utolsó szériák felé. én eddig élőben 1-t láttam a Sunyánál, de lehet hogy a merkurban is az volt, azt nem tudom. különös ismertető jele hogy a nyelestengely alatt kivülről is jól láthatóan van egy nagy görgős csapágy... volt egy ilyen topik is valahol...
Nekem is ilyen van, de ha esetleg elsőre valaki nem veszi észre a különbséget (kizárt) az úgy sem tudja rárakni a sima harangot.
ittyu wrote:v6 harang t5-höz.szerintem annak idején erről is szólt a vita.a licit állásából ítéve elég ritka lehet. http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... =p3907.m29" onclick="window.open(this.href);return false;
igen ez nagyon ritka, főleg hogy ez essex-é. de a sima v6 sem olcsobb, meg a borgwarner T5 sem egy sürű darab...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Lenne egy kardan, ugy hirdetik, hogy jo 2.8hoz es 3.0hoz.
Rakerdeztem, hogy 5os vagy 4es valtohoz jo e a ricni miatt es azt valaszoltak, hogy jo 2,8as 5oshoz es 3.0 4es valtohoz is.
Nem ugy van, hogy a type 5be valo a suru ricnis a type 9be meg a ritka?
gigford wrote:Lenne egy kardan, ugy hirdetik, hogy jo 2.8hoz es 3.0hoz.
Rakerdeztem, hogy 5os vagy 4es valtohoz jo e a ricni miatt es azt valaszoltak, hogy jo 2,8as 5oshoz es 3.0 4es valtohoz is.
Nem ugy van, hogy a type 5be valo a suru ricnis a type 9be meg a ritka?
mint a type 5 mind a type 9 sürü ricnis. csattogosból láttam már ilyet is és olyat is...
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
Milyen kardánt veszel? Vmi tuning, erősebb cucc? Kell egyáltalán a gyárinál erősebb a dúrva mocikhoz? (mondjuk 400 Nm fölött)
Sima mezeit veszek. Nem hiszem, hogy kéne erősebb. Nem is a nyomaték a lényeg itt, hanem a tapadás. Ha lenne valami tényleg bika capri, kezelt pályán baszom széles gumival, erős kuplunggal, akkor biztos el lehetne reccsenteni a csuklónál, dehát ilyenre nemigen kerül sor.
A napokban egyik este kocsikáztunk a haverommal és egy jó idő után arra lettem figyelmes, h nagyon nehezen veszi az autó a fokozatokat. A végén már 1-esbe nem is tudtam álló helyzetben berakni, csak úgy, ha lassuláskor még gurultam. Ekkor már csak 2-esben tudtam elindulni is. Sajnos a váltóm egyébként is eléggé nehezen veszi az egyest sokszor (meg a 2-est is, ha vissza kell rakni, mindig duplakuplungal kell visszaváltanom, mert szét van kopva), de ilyen még nem volt. Elég jót autóztunk, kissé meg is hajtottuk, de nehezen tudom elképzelni, h annak lenne köze a dologhoz, h nyomtuk neki néha. Ez a kellemetlenség pont jó volt arra, h el is vegye a kedvem az estére... Csak arra tudtam gondolni, h nem nyit ki eléggé a kuplung, és h ezt majd megoldom egy kis bowden utánállítással. Ez persze még így is aggályos lenne, de nem volt jobb ötletem.
Erre ma beültem a kocsiba és lámlám a váltó pont olyan jó, mint amilyen régebben volt. Tettem vele egy kisebb kört és semmi jelét nem mutatta annak, amit a legutóbbi este művelt.
Ha valaki sejti, h mi lehet ennek a hátterében, ne tartsa magába. És ha nem volt jó a felmerüllt probléma megoldására való megoldási javaslatom, miszerint húzok a kuplungbowdenen, akkor ezt is mondjátok meg légyszi!
Szerintem a kuplungnál lehet valami. lehetséges, hogy meleg hatására vetemedik valami és emiatt nem emel ki tökéletesen. Nézd meg, hogy melegen és hidegen egyforma e a kuplung holtjátéka.
szszaby wrote:Szerintem a kuplungnál lehet valami. lehetséges, hogy meleg hatására vetemedik valami és emiatt nem emel ki tökéletesen. Nézd meg, hogy melegen és hidegen egyforma e a kuplung holtjátéka.