2.9i motor kérdések
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
- Bogyo28
- Überführer
- ClassicFord klubtag?: Igen
Jajj, meg ne haragudjon senki, de nem bírok a rosszabik énemmelCapripower wrote:Gondolom olvastad a Technikai adatok topikot, úgyhogy a nyers adatoktól megkíméllek. :)
Én egy dombos utcában lakom,(van egy kb. 25%-os része is az emelkedőjének) és egyszer néhány barátommal mentünk haza, és tartottam egy kis nyomatékdemonstrációt. Szépen gurultam felfelé, és akkor beraktam 4.-be. (3-an ültünk az autóban) 400-as fordulat, és az autó gyorsult felfelé! Mire felértünk, kb. 40-50 méter, már 900-at mutatott a ford.számmérő. :)
Egyébként is egy jóállapotban lévő 2.8i-vel hatalmas élmélny autózni. Csak jót tudok mondani!
Egyszer egy panellakásos haverom (én családi házban lakom) megkért, hogy vigyem néhány haverját a pláza parkolóban egy karikát. Mondanom sem kell, hogy mindegyik srác remegő lábakkal, és arcára fagyott vigyorral szállt ki. Menet közben ilyeneket mondtak: B..meg, úristen, ki akarok szállni, stb. Igaz, hogy a parkoló kocsik közt jaszkariztam, ki is hívták a zsernyákat az ottlakók, pedig az egész nem volt több egy röpke negyedóránál.![]()
Egyszer egy barátnőmhöz mentem le vidékre, és szólt, hogy úgy készüljek, hogy 2 és fél óra az út. Nekem nem volt több másfélnél. :)
Azon a nyáron sokat autóztam, és csak egy autó előzött meg, az is úgy hogy bambán gurultam 190-el egy autóúton,8) és ő meg lendületből jött. (egy 3000-es Sigma volt) De 220-nál utolértem, és kicsivel később egy városból kijövet vissza is kellett előznöm.![]()
Nemegyszer versenyeztem éjszaka a városban, pl motorosokkal. Ők a rajtnál egy kicsit lealáztak, de 200-nál már ők voltak csúnyán lemaradva. Igaz már mi is a haverommal pattogtunk egy kicsit a gyorsforgalmin.
Esőben versenyeztem egy új M3-assal. Na ő meg kanyarban mindig lefékezett, amikor én épp elkezdtem szépen adagolni a gázt.
Nagyon sok jó élményem van.
7000-nél jobban nekem sem volt szívem kihuzatni, pedig még nagyon menne 4.-ben is!
Szóval ilyeneket tud ez a gép! :)

"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
"...akkor vedd meg ezt, vagy egy ilyet..."
...A Xikla...
1978 Ford Capri MKIII 2.9 V6 24V cosworth
1974 Ford Transit MKI 1.7 V4
...A Xikla...
- Peti
- egyedülisszerelhet
Köszi! Nem, hogy nem tudott megelőzni, de a nyomomba sem ért senki!
Volt benne vissza 2 árok is nem tagadom, de pontosan ott történt nyáron az a bizonyos halálos kimenetelű BMW- s baleset, meg egy másik is ami benne volt a híradóban! Gondolom nem véletlenül...

Volt benne vissza 2 árok is nem tagadom, de pontosan ott történt nyáron az a bizonyos halálos kimenetelű BMW- s baleset, meg egy másik is ami benne volt a híradóban! Gondolom nem véletlenül...
'81 Capri 3.0 SHO X-Pack project
'83 Granada 2.8i Ghia X project
'83 Granada 2.8i Ghia X project
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
Ezek szerint volt nálad gyorsabb is.Capripower wrote:Köszi! Nem, hogy nem tudott megelőzni, de a nyomomba sem ért senki!![]()
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
- Bogyo28
- Überführer
egy percig se szabadkozz, és is elcsaptam egyszer egy suzukist a caprival, a teljes oldalát benyomtam a szuzinak a capri csörével, nem voltam tul boldog akkor :?Capripower wrote:Köszi! Nem, hogy nem tudott megelőzni, de a nyomomba sem ért senki!![]()
"...ha Detroit-nak végevan, a világnak végevan..."
...A Xikla...
...A Xikla...
Sziasztok!
Az egyik angol oldalon olvastam, hogy úgy lehet legolcsóbban komprssziót növelni a 2.9-esben (kb 10.3:1-re), ha kicseréljük a gyári dugókat a 2.0-ás soros sierra-éra. Régen még volt kép is belinkelve, de már nem érvényes a Webcím. :(
Ez azért lenne szükséges, mert nem akarok nyomatékot veszteni a nagyobb veztengely miatt.
Tud erről valaki bővebbet? Csak mert most van szétborítva a motor, és ha tuning, akkor soha jobbkor...
Az egyik angol oldalon olvastam, hogy úgy lehet legolcsóbban komprssziót növelni a 2.9-esben (kb 10.3:1-re), ha kicseréljük a gyári dugókat a 2.0-ás soros sierra-éra. Régen még volt kép is belinkelve, de már nem érvényes a Webcím. :(
Ez azért lenne szükséges, mert nem akarok nyomatékot veszteni a nagyobb veztengely miatt.
Tud erről valaki bővebbet? Csak mert most van szétborítva a motor, és ha tuning, akkor soha jobbkor...

Sziasztok!
Az egyik angol oldalon olvastam, hogy úgy lehet legolcsóbban kompressziót növelni a 2.9-esben (kb 10.3:1-re), ha kicseréljük a gyári dugókat a 2.0-ás soros sierra-éra. Régen még volt kép is belinkelve, de már nem érvényes a Webcím. :(
A cologne:

A sierra:

Az egyik angol oldalon olvastam, hogy úgy lehet legolcsóbban kompressziót növelni a 2.9-esben (kb 10.3:1-re), ha kicseréljük a gyári dugókat a 2.0-ás soros sierra-éra. Régen még volt kép is belinkelve, de már nem érvényes a Webcím. :(

A cologne:

A sierra:

- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
Dartonit wrote:Sziasztok!
Tud erről valaki bővebbet? Csak mert most van szétborítva a motor, és ha tuning, akkor soha jobbkor...![]()
A cologne:
A sierra:
Sajna a pintónak, csak 90,8-as a dugója a DOHC-nak meg 86-os úgy, hogy egy kicsit lötyögne a 2,9-es hengerében ( 93mm) Én inkább a sima 2,8-as dugóra gondolnék.
1978 MkIII LimaTI AiResearch T3 boosting 0,7bar
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet
- Nitrobuster
- egyedülisszerelhet