tomtom wrote:Tibi wrote:Rugók is mentek a galvánba ?
Réz fékcső tekintetében körbe kellene kérdezni, hogy mostanában elfogadott-e vizsgán. Olvas mostanában sokfélét az ember, jó lenne ha valaki ebben jártas megmondaná az okosságot.
egyik:
bemész a boltba, és 5cm-es méretlépcsőben lehet venni "TÜV"-öst készen. ebből azt gondolom, hogy nem kötnek bele.
másik:
ha nem fogadják el, akkor helyette mit? (a kérdés költői)
az hogy TÜV logót rakott rá a kedves gyártó, attól még belekötnek vizsgán ha látszik hogy sima réz. a magyarázat a korrozió, ami a vas és a réz között fellép,ezért nem lehetne sima réz a rendelet szerint. a gyári az acél cső, amit otthon nem nagyon peremezel meg, meg elég kevés helyen gyártanak, azt elfogadják, vagy van olyan fékcső alapanyag, ami valami ötvözet, és kivül zöld szinü, talán szinter bevonat van rajta, azt is szeretik a vizsgán, csak megintcsak nehéz otthon méretre gyártani. ha vizsgára lefested a csövet, az lehet megoldás, mert akkor nem látszik hogy réz. vagy réz-nikkel ötvözet, az még otthon peremezni simán. magát a szabályozást nem értem, mire a réz és a vas összeveszik annyira, hogy gond legyen belőle, az sok sok év, annyi idő alatt meg illik azért a féket átnézni.
kerestem volna valami hivatalos álláspontot réz fékcső ügyileg, hogy miért is ugranak rá vizsgán, na azt nem találtam meg, de ezt igen:
http://totalcar.hu/magazin/velemeny/201 ... kommentel/" onclick="window.open(this.href);return false;