erre én isdaytona wrote:Erre kivancsi lennek! Szoljatok, ha ott tartotok!

szólok persze !
Moderators: SONI, Pudva, Bogyo28
erre én isdaytona wrote:Erre kivancsi lennek! Szoljatok, ha ott tartotok!
A tauba kellene egy jó motor meg váltó. Esetleg a capriba a szervokormány meg a szélvédő a többi mehet a vasba.Pudva wrote:Halló! Pofon leszNitrobuster wrote:És őt mikor vágjátok![]()
http://fordcapri.hu/ftp/Fotok/Muhely/12 ... C06172.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;![]()
Mi kéne belőle, valjad be!
ilyen a bmw váltó :szszaby wrote:Ha az eredeti harang a váltóra csavarozva van nem nehéz rámókolni ezt a mostanit. Központosító furatnak ott van a mostani lyuk. Azt szépen fel lehet használni bázisnak.
szemből nincs képem sajnos, nem rossz amit mondasz egyébként valami hasonlót kell csinálniszszaby wrote:Így már izgalmasabb lesz. Harang felől, hogy néz ki?
Én úgy csinálnám, hogy nagyázva leflexelni róla a harangot és egy nagyobb esztergába befogva a váltót a nyeles és kimenő tengelynél befogva egy bázis felületet kialakítani rajta. Ugyanígy a haranggal és egy központosító darabot csinálni a harangon lévő furat és a nyeles tengely hüvelye közzé és úgy össze hegeszteni. Kérdés, hogy a nyeles tengely hossza hogyan passzol így az új haranghoz.
a nagy esztergánál egyszerübb lehuzni a váltó elejét, flexxel nagyjából levágni, majd marógépen síkba huzni a tetejét. váltóharangot ismétcsak marógépen megfelelő magasságúra venni. üres blockot arcára fordítani, rácsavarozni a lendkereket és a megmaradt harangdarabot. rátenni a megcsonkított váltót, hogy a nyelestengely pont a helyére logjon be egyenesen. váltó lefogat pl spanifer. harnag meghegeszt. Anno az Énekes Árpi mustangjához készült igy a váltó az LS7 motor mögé, csak már a weboldal nem elérhető ahol a képek voltak fenn. de az is igy készült, és még bírja, pedig az nem 200 ló.szszaby wrote:Így már izgalmasabb lesz. Harang felől, hogy néz ki?
Én úgy csinálnám, hogy nagyázva leflexelni róla a harangot és egy nagyobb esztergába befogva a váltót a nyeles és kimenő tengelynél befogva egy bázis felületet kialakítani rajta. Ugyanígy a haranggal és egy központosító darabot csinálni a harangon lévő furat és a nyeles tengely hüvelye közzé és úgy össze hegeszteni. Kérdés, hogy a nyeles tengely hossza hogyan passzol így az új haranghoz.
köszi,Blant wrote:Hat ez kurva nagy lesz, ha kész lesz!![]()
![]()
![]()
Lenne két építő jellegű észrevételem!
Mert nem omega Valto? Egy az egyben rámegy! Tudom, hogy nem elég bonyolult, de időt lehet vele megtakarítani! Mondjuk a 150 LE-s c20xe vagy a 2.2 ecotec.szerintem bírna!
Amivel meg vigyázzatok ennél a motornál, az a láncos vezérlés! Olyan egy soros vezermulanca van, hogy fuxnak is ciki lenne!!! Saab markaszervizes srácok itt Óbudán nagyon jofejek, nagyon sok mindenben segítettek. Elemondtak, hogy max 160-200e km,es de, az a fura hang amit hallok az a vezérlés,cserélném ki!!!! Azt mindenképp lessétek meg! Én nagyot néztem, mikor szetszedtem, hogy milyen kis ropi a lanc!
Ez egyszerűbb. Jó megoldás.Bogyo28 wrote:
a nagy esztergánál egyszerübb lehuzni a váltó elejét, flexxel nagyjából levágni, majd marógépen síkba huzni a tetejét. váltóharangot ismétcsak marógépen megfelelő magasságúra venni. üres blockot arcára fordítani, rácsavarozni a lendkereket és a megmaradt harangdarabot. rátenni a megcsonkított váltót, hogy a nyelestengely pont a helyére logjon be egyenesen. váltó lefogat pl spanifer. harnag meghegeszt.
kiegyensúlyozni a motor rezgéseit. Egyébként a V4 mociban is vannak.Gondolom most ezzel pont neked nem mondtam újat. Amire én kíváncsi vagyok, hogy ezek kényelmi funkciók vagy technológiából adódó elengedhetetlen dolgok. Ehhez kevés vagyok, nem tudom megítélni. -most hirtelen nem tudom írtam-e fentebb de a főtengely fordulatának a kétszeresével forognak. Az nem kevés. Valami szisztéma szerint kb 2 lityó amit balansz tengelyek nélkül fel tud dolgozni egy négy hengeres motor de rohadtul nem tudom a műszaki hátterét felidézni ezeknek a dolgoknak. Talán valaki jártasabb vagy kurva sok netezés.Blant wrote:Mi a szerepe a balansztengelynek? Mert van belőle kettő?
a ford 2.3-ban is van, míg az ugyanolyan 2.0-ban nincs.Tibi wrote:kiegyensúlyozni a motor rezgéseit. Egyébként a V4 mociban is vannak.Gondolom most ezzel pont neked nem mondtam újat. Amire én kíváncsi vagyok, hogy ezek kényelmi funkciók vagy technológiából adódó elengedhetetlen dolgok. Ehhez kevés vagyok, nem tudom megítélni. -most hirtelen nem tudom írtam-e fentebb de a főtengely fordulatának a kétszeresével forognak. Az nem kevés. Valami szisztéma szerint kb 2 lityó amit balansz tengelyek nélkül fel tud dolgozni egy négy hengeres motor de rohadtul nem tudom a műszaki hátterét felidézni ezeknek a dolgoknak. Talán valaki jártasabb vagy kurva sok netezés.Blant wrote:Mi a szerepe a balansztengelynek? Mert van belőle kettő?