Capripower,most elborult az agyam azoktól a dolgoktól amiket meséltél.
Rokon lelkek vagyunk :)
Én is olyan vagyok,hogy nemegyszer rámhívták a rendőröket :P
Volt hogy nem is értek utol.Volt olyan is,hogy "közúti veszélyeztetés" címszó alatt majdnem megvertek.
A vége az lett,hogy kellett vennem egy másik Caprit (ezt a 2.3-at) mert az előző kinézetre nem volt éppen megnyerő.
Én már odáig fajultam,hogy pl ilyet rutinból csináltam éjjel,forgalommentes helyeken:
képzelj el sima kétsávos utat lakott területen belül csaknem derékszögű jobbos kanyarral és képzeld el,amint ezt kb 110el veszem be kettesben de úgy,hogy keresztbefordítom a vasat,merőlegesen az útra,az autó orra a padka felé néz,a gázzal játszva pedig eldöntöm hogy melyik padka felé közeledjek.Amikor kb lelassul 60-ra visszahozom egyenesbe és padló tovább...
Imádom,olyan ezt az autót vezetni mint egy motorcsónakot.
Na most csak az a baj,hogy ilyeneket főleg a 2.8al csináltam 185ös virsli gumikkal.Ezzel a 2.3al addig a pillanatig semmi hülyeséget nem műveltem,de addig cukkolt egy haverom hogy végül nem bírtam magammal.Nehebben csúszott meg a 205ös kerekeken,nyomaték meg nem volt elég ehhez a konfigurációhoz. (folyamatosan esett le a fordulatszám) aminek az lett a vége hogy gyorsabban fordult a hátulja,vészesen közeledett az átesési pont amikor már hátrafelé fog menni az autó,már láttam lelki szemeimmel ahogy kiszakad a futómű az útpadkával érintkezve...Mégis sikerült 180fokkal elforgatva a másik padka felé fordítanom az elejét.Közvetlenül előtte sikerült megállnom.Ráadásul ilyen hirtelen gravitációs változások után nekem elkezd mindig szarakodni a solex,leesik a fordulatszám olyan 500ra és elég nehezen,több másodperces küszködés árán sikerül újra életet lehelnem bele.Ráadásul ha nem ügyesen csinálom akkor még képes és leáll.Na most ez volt életem legégőbb manővere,döbbent tekintetek meredtek rám mindenhonnan és alig vártam hogy elmenekülhessek,kísérve a haverom döbbent és kényszerűnek tűnő röhögésével.Hozzáteszem,8 éve hajtok caprikat,soha nem is volt másmilyen gépem,sokat állatkodok,részben felvettem videora :) és mindössze egyszer törtem egyet meg,akkor is csak egy sárvédőt,nem volt vészes.
Ami pedig leginkább felidegesített az,hogy 170nél hosszú erőlködés után megelőzött valami viaskodó Renault.Oda sem tudtam nézni.Ez volt a legelső alkalom hosszú évek alatt,hogy valaki lenyomott.
Igaz,egyenesben.Ez enyhítő körülmény,de nem mentség.
Most pedig elmesélted utcai nyelven ezeket a csodás menettulajdonságokat és ez igen erősen motivál engem arra,hogy mihamarabb pontot tegyek az i-re.A 2.8i-re.
Másrészről nincs rosszabb érzés annál,mint amikor gyengébb a vas mint az előző!!!
A másik ami számomra borzasztó,hogy 150 körül már sokkal többet eszik ez,mint a 2.8 és én azt szoktam meg utazósebességnek.
Óriási dilemmában vagyok.Ezt az autót nem akarom átvariálni,mert totál gyári,viszont nem bírok a véremmel.
Egy 2.8i viszont benne lesz lazán egy millában.
Ez a Capri szenvedély kezd nálam egyre kórosabb lenni.
Eddig mindegyiknél megfogadtam,amikor megvettem,hogy "Ez lesz az utolsó...Többet nem veszek."
Erre tessék.Már megint.Pedig alig fél éve van meg.Igaz,az előzőt vagy öt évig használtam.
Gondolom a 2.8i után jön később az a fázis nálam is,hogy "Most pedig rakjunk bele Cossy motort vagy kapjon 2 csigát".
Mert olvasgatva a topicot,és azt hogy mit csináltok,már látom hogy én is ezt fogom tenni...Menthetetlenül.
Hiába,nekem a Street Rod volt a kedvenc játékom.
Egy biztos,rettenetesen örülök annak,hogy rátok találtam.
Nem jó egyedül őrültnek lenni. :D
A következő találkozón már szeretnék ott lenni.
Már csak az az egy hiányzik az életemből,hogy találjak egy olyan barátnőt,aki tényleg imádja a gépem,és nem úgy tekint rá mint valami ócska régi hulladékra,mint sokan.Igen,és pláne NEM FÉL BENNE
Bár eddig,akárhány barátnőm volt,mindegyik megkérdezte ugyanazt :
"Ha már nem kell neked ez az autó,nekem adod?"
erre mindig nyugodt szívvel mondtam igent.
Miért? Mert olyan soha nem lesz,hogy "már nem kell"
Kivéve ha megint veszek mégegyet...
Na jó,befejezem ezt a monológot mert amint látom,igencsak elkanyarodtam a topic témájától,de ezt hirtelen el kellett mondanom.